Hindistan'da putları kırmaya başladılar Hindistan'da putları kırmaya başladılar
Rûdaw'ın haberine göre, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, dün düzenlediği zirve toplantısında katılımcılara hitaben, 'Eğer desteklerseniz, yanımda olursanız ve aranızdaki çelişkileri çözerseniz, hemen bugün bağımsızık ilanına hazırım' dedi.
Kürdistan İslami Hareketi lideri Ali Abdülaziz, toplantının çok başarılı geçtiğini ve ele alınan konulardan birinin, bağımsızlık referandumu olduğunu belirtti.
İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreteri Mıhemed Ferec ise, toplantıda hükümetin izlediği politikaların doğru olduğu konusunda ağırlıklı görüş oluştuğunu aktardı.
Hükümetin Erbil ile Bağdat arasında imzalanan anlaşmaya bağlı olduğunu belirten Ferec, yürütülen politikanın Merkezi Irak Hükümeti'nin Kürtler'in taleplerini kabul etmek zorunda kalmasına kadar süreceğini belirtti.
Toplantının gündemini yurtdışındaki temaslar, IŞİD'le savaş ve ekonomik krizle mültecilerin durumu oluşturdu. Toplantı sonrası Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'nın resmi sayfasından açıklama yapıldı.
Barzani, toplantıda ABD'nin geçmişe göre Kürtler'e farklı bir duruş sergileyip, kendi kaderini tayin hakkında destek verdiğini söyledi.
Macaristan ve Çek Cumhuriyeti ziyaretlerinde de iki ülkenin Federal Kürdistan Bölgesi'nin siyasi, askeri ve ekonomik durumuna destek verdiği belirtildi.
Toplantıya katılan siyasi liderlerin de peşmergenin durumunu gözönünde bulundurarak atılacak adımlara destek verdiği kaydedildi.