DEM Bitlis Belediye
Losev

Arınç: Olaylar dış bağlantılı!

A
a

Gezi Parkı direnişinin dış bağlantılı olduğunu iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın çarşamba günü Gezi Parkı için direniş sergileyen eylemcilerle görüşeceğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 6,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan'ın Çarşamba günü Gezi Parkı direnişinde yer alan eylemcilerle görüşeceğini belirten Arınç, Gezi Parkı'nın yok edilmesine ilişkin eylemlerin dış güçler tarafından örgütlendiği yönündeki açıklamasını yineleyerek, bu yönde ellerinde delil olduğunu iddia etti. Arınç, bu delillerin mahkeme sürecinde yayınlanacağını belirtti. 
 
"Yasa dışı" eylemlere izin vermeyeceklerini ifade eden Arınç, ''Türkiye'de yasa dışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyecek. Güvenlik güçlerimiz görevlerinin bilinciyle hareket ediyorlar. İyi niyetli başladığı söylenen eylemlerle ilgili, konu çevre duyarlılığı ise bunu muhatapları ile konuşmayı isteriz. Kimler bu isimler bilmiyorum. Bir grubun talepte bulunduğunu ve Başbakan'ın olumlu yanıt verdiğini biliyorum. Başbakan Erdoğan, Çarşamba günü eylemi düzenleyenlerden bir kısmıyla görüşecek. Bu heyetle (Taksim Dayanışması) görüştüm ve Taksim konusunda ne düşündüklerini sordum, bana bazı bilgiler verdiler. Sonunda da talepleri açıkladılar" dedi. 
 
'Herkes yaptığının karşılığını görür'
 
Mahkemenin Gezi Parkı için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Arınç, "Şunu yaparız; mahkemeler yürütme durdurma kararı verdiğine göre, en azından şimdilik yürütmeyi durdurma kararına uyacağımıza göre, ne olacağı konusunda görüşebilirler. Mahkeme kararı bunun yanlış olabileceğini söylüyorsa işe yeni baştan başlanabilir dedim. Ancak, 'Şu olsun, bu olmasın' diye bunu bizzat dayatmak istediler, bu olamaz. 'Bunu görevden alın, gözaltındakileri bırakın' gibi bir anlayış, 2013 Türkiye'sinde söz konusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Herkes yaptığının karşılığını görür. Aynı zamanda bunların Taksim'deki duyguyu ne kadar temsil ettikleri tartışmalıdır. Sonradan bizi arayıp 'Taksim konusunda asıl muhatap biziz' diyenler oldu" diye konuştu. 
 
"Olayların dış bağlantılı olduğuna dair somut delilerimiz var" iddiasında Arınç, "Yargı sürecindeyiz. Bu olayların bir merkezden planlanıyor gibi yayılıp, organize edildiği hazırlıkları bilgisi elimizde. Taksim'de yaşananların asıl kimler tarafında provoke edildiğini göstermektedir" diye konuştu. Beşiktaş taraftar grubu olan ve eylemlerin başladığı günden bu yana katılan Çarşı grubunun eylemlerden tamamen çekileceğini iddia eden Arınç, "Bana ulaşan haberlere göre, Çarşı grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de bu işten çekileceğini tahmin ediyorum" diye belirtti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.