Ardahan'ın genelinde etkili olan yoğun kar ve tipi, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu olumsuz hava koşulları, Ardahan-Çıldır kara yolunda zincirleme bir trafik kazasına neden oldu.

Karla Mücadele İş Makinesine Tır Çarpttı

Meryem mevkisinde gerçekleşen kazada, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 61 K 15317 plakalı bir tır, buzlu yolda kayarak karla mücadele çalışması yapan Karayolları ekiplerine ait iş makinesine çarptı. Ardından başka bir tır da kayan tıra çarptı, bu şekilde zincirleme bir kaza yaşandı.

resim-6104eb5f.jpg

Zincirleme Kaza Sonrasında Karayolu Ulaşıma Kapatıldı

Kaza sonrasında bölgeye AFAD, jandarma ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Neyse ki kazada ölen ya da yaralanan olmazken, karayolu ulaşıma kapatıldı. Ekipler, kaza yerinde gerekli önlemleri alarak araçların kaldırılması ve yolun tekrar trafiğe açılması için çalışmalara başladı.

ardahanda-zincirleme-kaza-21b1f7aa.jpg

Ardahan Valiliği, sürücülerden ve vatandaşlardan kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi. Karayolu ekipleri de yoğun çaba harcayarak yolları açık tutma çalışmalarına devam ediyor. Hava koşullarının düzelene kadar sürücülere dikkatli ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri çağrısında bulunuldu. (AA)

ardahan.webp

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)