Losev

Antep'te 12 Asker Rüşvetten Tutuklandı

A
a

Gaziantep başta olmak üzere toplam 8 ilde yapılan rüşvet ve kaçakçılık operasyonunda gözaltına alınan ve şebeke üyesi olduğu ileri sürülen şüphelilerden 12'si asker toplam 26 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri rüşvet ve kaçakçılık olaylarına karşı başlattığı operasyon dahilinde; 20 asker, bir köy muhtarı, bir adliye görevlisi ile birlikte toplam 46 kişi adliyeye sevk edilmişti.
 
Dosyaları el arabasıyla taşınan şebekenin duruşmaları sabah saatlerine kadar devam etti. Saatler süren duruşmanın ardından şüphelilerden 12'si asker toplam 26 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme heyeti 5 kişi hakkında adli kontrol kararı alırken 15 kişiyi ise tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.
 
Daha önce Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2013 Ocak ayından itibaren yaklaşık sekiz ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Jandarma Komando Özel Harekat Timleri (JÖH) ve zırhlı araçlarla destekli olarak yaklaşık 400 jandarma personelinin katılımı ile Gaziantep, Kilis, İstanbul, Antalya, Bursa, Van, Kars ve İzmir’de eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği ve 22’si kamu görevlisi 55 şüphelinin gözaltına alındığı bildirilmişti.
 
Operasyon kapsamında, Kilis’e bağlı ve Suriye ile sınırı olan Duruca, Tahtalı ve Bağarası köylerinden kamu personelinin yardımları ile sınırdan geçirilen gümrük kaçağı malzemelerin piyasaya sürüldüğü, piyasaya sürülen gümrük kaçağı malzemelerle ilgili olarak son bir yıl içerisinde şüphelilere ait posta hesaplarında 6,5 milyon TL para girişi olduğu tespit edilmişti. Operasyon dahilinde 20’si rütbeli ve erlerden oluşan askerler, bir köy muhtarı ve bir öğretmen gözaltına alınmıştı. İfadeleri alınan şüphelilerden 9’u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 20 asker, bir köy muhtarı, bir adliye görevlisi ile birlikte toplam 46 kişi adliyeye sevk edildi. Adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alan jandarma otobüslerle getirdikleri şüphelileri adliye binasına aldı. Şüphelilerin ifadelerinin ve iddianamenin bulunduğu dosyalar ise el arabasıyla taşınarak adliye binasına getirildi.
 
Öte yandan, bu şebekeye yönelik Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 36 ayrı yakalama neticesinde 14 bin 577 kilo gümrük kaçağı çay, 21 bin 768 paket gümrük kaçağı sigara, 32 bin 200 kilo gümrük kaçağı şeker, 1 ton gümrük kaçağı un, 16 adet küçükbaş hayvan ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında meydana gelen 12 ayrı rüşvet olayında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın da destekleri sonucunda 2 bin 682 dolar ile 4 adet uyarıcı hap, 7 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş, şüphelilere ait banka hesaplarında 26 bin 500 TL para trafiği tespit edilmişti. Operasyonun son gününde ise 8 bin 500 paket sigara, 752 kilo gümrük kaçağı çay, 11 adet el telsizi, 170 adet karton koli, 1 adet çay paketleme makinesi, 52 adet cep telefonu ve sim kart, 8 bin 300 kilo şeker, 7 adet bilgisayar, 7 adet flaş bellek, 60 bin 250 TL, 45 bin 336 dolar, 11 bin TL değerinde altın ve muhtelif miktarlarda belge ve döküman ele geçirilmişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.