Losev

Ankara'da 86 can kaybı 186 yaralı

Videoyu Aç Ankara'da 86 can kaybı 186 yaralı
A
a

Ankara'daki katliama ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Miting meydanı Sıhhıye olduğu için o bölgenin girişinde arama yapılacaktı" dedi. Sağlık Bakanı ise 86 can kaybı, 186 yaralı olduğunu açıkladı.

İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanları ortak bir açıklama yaparak katliama ilişkin bilgileri paylaştı. İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emek Platformu'nun yasal başvurusu ile yapılan miting alanının Sıhhıye olduğunu ve katılmak isteyenlerin burada aranarak içeri alınmasının planlandığını söyledi. Altınok ' güvenlik zaafiyeti nedeniyle istifayı düşünüp düşünmediği' yönündeki bir soruya ise olayda güvenlik zaafiyeti olmadığı gerekçesiyle istifayı düşünmediğini söyledi.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise patlamaların ardından olaya hızla müdahale edilerek olaydan yaklaşık 15 dakika sonra 56 ambulansın bölgede olduğunu söyledi. Müezzinoğlu 186 yaralının tedavi gördüğünü olayda 86 kişinin can verdiğini belirtti.

ALTINOK'UN AÇIKLAMALARI

Ankara ’da tren garının bulunduğu alanda menfur bir terör eylemi meydana gelmiştir. Bu eylem milletimize ve Türk demokrasisine karşı yapılmış bir saldırıdır. Lanetliyoruz. Acil şifalar diliyorum, başımız sağoldun diyorum. Ankara Valiliğimize miting için başvuru yapılmış, uygun görülmüştür. Miting saatinde Sıhhiye’ye geçmek için toplamma meydana gelmiştirGüvenlik görevlileri önlemlerini almıştı. Gerekli arama işlemleri yapılacaktı. Acımız büyük. Başbakanımız da kısa bir süre sonra gerekli açıklamaları yapacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Saldırının gerekçelerini nasıl yapıldığını araştırıyoruz. Zaman içerişinde bilgiler netleştikçe paylaşacağız. Bedeli ağır olan son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan terör eylemine muhatap olduk. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine sabırlar diliyorum.

MÜEZZİNOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10.04’ten itibaren 10.08’de hareket edilmiş ve 11.00 itibariyle olay yerinde 21 ambulansımız vakalar ulaşmıştır. Olay anında da miting dolayısıyla 4 ambulansımız görevliydi. Olay yerinde olağanüstü bir panik olması ve kalabalık cenazelerin çoğalmasına ve yaralıların ulaşmasına engel olmuştur. Beyin cerrahından, plastik cerrahına kadar çok kısa sürede oluşturuldu. Olaydan 15 dakika sonra 56'ya çıktı. Olayda 86 kişi hayatını kaybetti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.