Losev

Anadolu Komedran Oyuncuları Tiyatrosuna 2 Ödül

Videoyu Aç Anadolu Komedran Oyuncuları Tiyatrosuna 2 Ödül
A
a

Türkiye Direklerarası Tiyatro ve Seyirci Derneği, Bitlis'teki Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedran Oyuncuları Tiyatrosunu (AKOT) iki ödüle layık gördü.

Çocuk, genç ve yetişkin tiyatrosu alanında, Bitlis'te ve il dışında başarılı oyunlar sergileyen AKOT, iki ödül birden aldı.
 
"Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyunuyla AKOT'un kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan'ın en iyi yönetmen, oyuncularından Evin Balık ise performans dalında en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.
Okdayan, yaptığı açıklamada, birçok ulusal ve uluslararası tiyatro festivallerinde, Bitlis'i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
 
Bu yıl Türkiye Direklerarası Tiyatro ve Seyirci Derneğince en iyi yönetmen ödülüne layık görüldüğünü belirten Okdayan, şöyle konuştu:
 
"Ödülümüz, 5 Ekim'de İzmir Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde törenle verilecek. Ancak tiyatro konusunda Bitlis'te birçok sıkıntı var. Bitlis'te çalışma yapan ve oyunlar sergileyen çok kaliteli oyuncular var. Kentte maalesef sahne, atölye ve prova çalışmalarını yapabilmek için yeterli tiyatro salonumuz yok. Şehrimizdeki amatör tiyatro ekipleri, dışarıdan gelen profesyonel ekiplerle aynı kefeye konuluyor."
Dışardaki ulusal ve uluslararası festivallerde kenti temsil etme hakkı kazanan tiyatro ekiplerinin, yeterli maddi imkanlar ile sponsor desteğinden yoksun olduğunu ifade eden Okdayan, bu festivallere gitmekte zorluk çektiklerini hatta imkansızlıktan dolayı festivallere katılamadıklarını bildirdi.
Kentte tiyatro faaliyetlerinin gelişmesi için ekiplerin daha fazla salona ve maddi manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Okdayan, "Verilecek her destek gençlere yapılacak en büyük yatırımdır. Bu konuda yerel yönetimlere, mülki amirlere ve iş adamlarına destek çağrısında bulunuyorum. Bu ödülü de güzel şehrime, bölgede ve ülkedeki savaşın bir an önce bitmesine, mutlak kalıcı barışın bir an önce gelmesi umuduna, AKOT ve Bitlis'te tiyatro sanatıyla uğraşan emekçilere ithaf ediyorum" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.