×

Tatvan'da yaz Kur'an kursları başladı

Tatvan ilçesinde okulların tatil olmasıyla birlikte yaz Kur’an kursları başladı. Tatvan'daki yaklaşık 100 kurs ve camide verilecek olan Kur'an kurslarıyla ilgili bilgi veren Tatvan İlçe Müftüsü Mehmet Ekinci, kursların 18 Ağustos'a kadar devam edeceğini söyledi.

Kur'an öğrenmeye koşan öğrencilersı cami ve Kur'an kurslarını doldurduğunu belirten Ekinci, Cemaate çocukların kıymetini bilmemiz gerektiğini ve eğer biz büyükler camilerde saf tutup namaza durduğumuzda arka saftan ve saf aralarından çocuk cıvıltıları gelmiyorsa geleceğimizden endişe etmeliyiz. Çünkü bu cıvıltıları zikir gibi görmeliyiz. Çocukların sesi caminin tesbihatıdır.

Camileri cennet bahçelerine çevirmek istiyorsak çocuklarımızla doldurmalıyız. Aileler ister tatile gitsin ister evlerinde kalsınlar, ister yaylalara çıksınlar, ister mevsimlik işçi olarak başka şehre gitsinler, bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her nerede olursanız olun sizlerin, gençlerimizin, çocuklarımızın Kur'an hizmetinde olduğumuzu bilsinler.

Bu vesileyle Tatvan merkez ve bütün köylerinde başta cami ve kurslarımız olmakla beraber tüm personelimizle Kur'an hizmeti vermeye çalışıyoruz diye konuştu. 
 
Kaynak: