×

Suruç’ta ki Saldırı Beşminare Akademi Tarafından Kınandı

Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer Suruç'ta ki saldırıyı kınadı.

Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti;  7 Haziran seçimlerinden hemen önce Diyarbakır’da patlatılan bomba ile Suruç’ta ki bombalı saldırının kesinlikle aynı yapı tarafından organize edildiğine inanıyorum. Aynı kanlı eller tarafından yapılan bu saldırıların amacı ülkemizi kaotik bir ortama sürüklemektir. Başta Amerika olmak üzere güçlü ülkelerin Orta Doğu Stratejileri dikkatle okunduğu vakit karşımıza bölgemiz ile ilgili olağan üstü taktiksel stratejiler çıkıyor. O kadar farklı siyasal metodolojiler ile karşı karşıya kalıyorsunuz ki içinde bulunulan vahşetlere daha yenilerinin ekleneceğini görmek mümkün oluyor. Millet olarak çok uyanık olmalıyız. Hemen yanı başımızdaki Irak ve Suriye’yi, bunlara ek olarak Mısır, Tunus, Libya ve diğerlerinin durumunu iyi okumalıyız. Emperyalist güçlerin bölge üzerindeki oyunlarını iyi görmemiz gerekiyor. Stratejik bir noktada bulunan Türkiye’nin bu oyunlara gelmemesi lazım. Bölge olarak şu anda kritik bir eşikten geçiyoruz. Çok akılcıl, çok stratejik hareket etmeli, bu kritik süreçte millet olarak siyaset üstü düşünmeliyiz. 
 
Teröre karşı uluslararası bir mücadelenin artık şart olduğu bir dönemdeyiz. Terör, insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir, insanların mutluluğuna kast eden insanlıktan nasibini alamamış güç odaklarının yönlendirdiği ve bunun birçok ayağı olan bir bütünlüktür. Bu güç odaklarına karşı dünyanın her yerinde mücadele etmeye mecburuz. 
 
Durer sözlerine devamla; Suruç’ta ki menfur saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyor, hakkın rahmetine kavuşan vatandaşlarımızın ailesine sabırlar diliyor, milletimizin de başı sağ olsun diyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Dedi. 
 
Kaynak: