×

Dolar 5 Haftanın En Yüksek Seviyesinde

Dış piyasalar ve iç siyasi endişeler nedeniyle bankalararası piyasada 2.25 TL'yi aşarak son beş haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Uzmanlar gelişen piyasalar üzerinde yaşanan baskıların dolar karşısında bu ülke para birimlerini etkilediğini belirtirken, TL'nin ise yurtiçindeki siyasi gelişmeler nedeniyle biraz daha negatif ayrıştığına dikkat çekiyor.

PİYASALAR TEDİRGİN

Dün bankalararası piyasanın kapanışında 2,22 TL seviyesinin hemen altında olan dolar/TL, gece saatlerinden itibaren uluslararası piyasada yükselişe geçmeye başladı. Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından gece yaşanan gösterilerin tedirginliğinin de etkisiyle geç saatlerde dolar 2.2484 seviyesine kadar yükseldi.

Sabah saatlerinde de yükselişin devam ettiği izlenirken, dolar/TL en yüksek 2.26 TL seviyesini gördü. Dolar saat 10.10 itibariyle 2.25 TL seviyelerinde bulunuyor.

BORSA DA KAYIPLA BAŞLADI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 768,67 puanlık düşüşle 62.296,97 puandan başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 1,22 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 1,32, holding endeksi yüzde 0,82 oranında düşüş kaydetti.

Kaynak: