×

Brezilya Bu Maça Ağlıyor

2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya'nın, güçlü rakibi Almanya karşısında zorlanacağı tahmin ediliyordu. Ancak 7-1'lik tarihi skor tüm futbolseverleri şaşkına uğrattı.

Brezilya Milli Takımı, Mineira Stadı'nda Almanya ile oynadığı yarı final maçının ilk yarısında kalesinde 5 gol görerek, tarihi bir şok yaşadı. Bu talihsiz durum, en son 40 sene önce Haiti'nin başına gelmişti.

1974 Dünya Kupası'nda Polonya ile oynadığı karşılaşmada, ilk yarıda kalesinde 5 gol birden gören Haiti, mücadeleden 7-0 mağlup ayrılmıştı. 

TARİHİNDE İLK DEFA 7 GOL YEDİ 

Almanya'dan 7 gol yiyen Brezilya, bu alanda da kötü bir rekora imza attı. Sambacılar, en son Dünya Kupası'nda Macaristan'dan 4 gol yemişti. 

1954 Dünya Kupası'nda Macaristan'a 4-2 mağlup olan Brezilya, 60 yıl sonra ilk defa kalesinde 4'ten fazla gol gördü.

12 YILLIK SERİ SONA ERDİ 

Brezilya Milli Takımı, 2002 yılının Ağustos ayında Paraguay ile oynanan maçtan beri ülke sınırları içerisinde oynadığı 42 maçta yenilgi yüzü görmemişti. 

Öte yandan son yenilgisini 2013 yılında İsviçre ile oynadığı hazırlık maçında alan Sambacılar, 19 maçlık yenilmezlik serisine de Almanya maçıyla nokta koydu. 

PANZERLER TARİHE GEÇTİ 

Almanya ise ilk kez bir Dünya Kupası yarı finalinde ilk yarıda 5 gol atarak, tarihe geçmeyi başardı. Almanya'nın Dünya Kupaları tarihinde aldığı en farklı skor ise 2002 yılında Suudi Arabistan karşı alınan 8-0'lık galibiyetti.

Kaynak: