Losev

Ameliyatsız fıtık operasyonu yapıldı

Videoyu Aç Ameliyatsız fıtık operasyonu yapıldı
A
a

Bitlis Devlet Hastanesi'nde ilk defa özel merkezlerde yapılan ameliyatsız fıtık operasyonu gerçekleştirildi.

Bitlis Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Özkan, kentte ilk defa yapılan ameliyatsız fıtık operasyonunun (epiduroskopi) 45 dakika sürdüğünü ve 30 dakika dinlenen hastanın taburcu edildiğini söyledi.

Bu uygulamanın, dar kanallarda ve ameliyat sonrasında yapışıklıkları önleyerek o bölgelerdeki risklerin ilaç tedavileriyle hastada yüzde 50 ile 60 oranında rahatlama sağladığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Bunu bel ağrısı ve bacak ağrısı şikayetleriyle polikliniğimize başvuran ve MR sonucunun ardından bel fıtığı saptadığımız hastalara uyguluyoruz. Bu yöntem her hastaya uygun değil. Bu yöntem disk dediğimiz o bölgedeki fıtığın boyutuna göre uygulanıyor. Ancak bazı hastalarda bu yöntem uygulanmayıp, diğer ameliyat türleri de seçilebiliyor. Bu günübirlik hastalar için uygulanan bir operasyondur. Epiduroskopi yöntemiyle işlemlerimizi tamamlar ve hastayı evine göndeririz. Bu sadece Bitlis'te değil, Türkiye 'de yaklaşık 2 yıldır uygulanan bir yöntemdir. Dünya çapında uygulanıyor."

Bitlis Devlet Hastanesi'nin de imkanlarının bu operasyonu yapmaya yeterli olduğunu bildiren Özkan, bu tedavi yöntemini daha da yaygınlaştırmayı planladıklarını ifade etti.

Hasta Mehmet Tilki ise 2 yıl önce kendisine bel fıtığı teşhisi konulduğunu ancak ağrılarının son zamanlarda arttığını bildirdi.

Böyle bir yöntemin olduğunu öğrendikten sonra ameliyata karar verdiğini dile getiren Tilki, "Ağrılarımın dinmesi için çeşitli yollara başvurdum. Ancak bir sonuç alamadım. En son MR filmiyle Op. Dr. Uğur Özkan'a başvurdum. Bana bahsettiği bu uygulamayı kabul ettim. Şimdi kendimi çok daha rahatlamış hissediyorum. Kansız ve acısız bir ameliyat oldu. Uzun sürede yatmak zorunda kalmadım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.