Losev

Altın Arama Tutkusu

Videoyu Aç Altın Arama Tutkusu
A
a

Sıtkı Teyami Bahçesaray İlçesi Altıntas ve Yaylakonak köyleri arasında bulunan Karatepe bölgesinde altın madeninin bulunduğunu ileri sürdü.

Bahçesaray İlçesi Altıntas ve Yaylakonak köyleri arasında bulunan Karatepe bölgesinde altın madeninin bulunduğunu ileri süren Sıtkı Teyami, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan ruhsat aldım. MTA Genel Müdürlüğü'ne numune gönderdim. Olumlu sonuç aldım. Ancak Van MTA Bölge Müdürlüğü'nden bir ekip gelip inceleme yaptı. Sadece kayalara bakıp altın değil demir olduğunu söylediler. Ben numunelerin alınıp eritilmesini isitiyorum. O zaman sonuç ortaya çıkar" dedi.

Geçmişte Bizanslılar, Urartular ve Ermenilerin köylerinde maden işlettiğini belirten Altıntas ve Yaylakonak köylüleri büyük bir umutla madenlerin yeniden açılmasını bekliyor. 10 yıldan beridir köylerinin yakınında bulunan Karatepe bölgesinde altın arayan ve Türkiye'nin birçok altın madeni işletmesine numune götüren 55 yaşındaki Sıtkı Teyami, bu iddiasını doğrulatmak için dağ taş gezip, numune topluyor.

ALTINI KENDİSİ AYRIŞTIRIYOR

Yıllardır hayalini kurduğu altın madenlerinin gün yüzüne çıkarılarak bölgenin değerlendirmesini isteyen Teyami, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan da bölgede araştırma yapmak için ruhsat çıkarttı. Dağlardan topladığı numuneleri köye taşıyarak kurduğu ilkel tezgahta parçalayıp yıkayan ve içindeki madeni ayıran Teyami, köylülerden de büyük destek alıyor. İşin önemini anlattığı köylüler de madenin ortaya çıkarılmasını heyecanla bekliyor.

KENDİ İCADI ALTIN ARAMA CİHAZI

Bakır çubukların ucuna taktığı bir mekanizmayla oluşturduğu cihazla altın madenini kayalar arasıda arayan Teyami, "Ben yılardır burada altın olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Defalarca altın madeni işleten şirketlere numune gönderdim. Kimisi var dedi. Kimisi bana cevap vermedi. Şimdi benim tek isteğim devletin bu işin üzerine ciddi bir şekilde eğilmesidir. Aldığım numunelerden birini MTA Genel Müdürlüğü'ne götürdüm. Bana binde 0.5 oranında altın olduğunu söylediler. Van MTA Bölge Müdürlüğü'nden de araştırılmasını istediler. Van MTA gelip kayalara bakıp altın değil demir olduğunu söyleyip gitti. Bu numunelerin alınıp eritilmesinden sonra benim ne kadar haklı olduğum ortaya çıkacak. Çünkü burada geçmişten kalan ve benim tespit ettiğim 55 meden eritme ocağı var" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.