Losev

Alt Geçitler Bir An Önce Yapılmalıdır

Videoyu Aç Alt Geçitler Bir An Önce Yapılmalıdır
A
a

Bitlis’te son yıllarda artan kazalardan dolayı, Bitlis’te ki sivil toplum örgütlerinden Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, basın açıklaması yaptı.

Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; Bitlis Eren Üniversitesinin öğrenci sayısı açısından her geçen biraz daha büyüdüğünü görmek memnuniyet verici bir durum. Ancak, üniversitemiz bu şekilde bir büyüme ivmesi yakalamışken, ilimizin de bu üniversitemize her bakımdan ayak uydurması gerektiğini unutmamalıyız. Özelikle, başta üniversitemizin hemen önünde olmak üzere, yine aynı şekilde Ahmet Eren caddesi üzerinde bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait erkek yurdu ile yine aynı yerde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait BETAV kız öğrenci yurdunun önünde bir facia yaşanmadan acilen bir alt geçit yapılmalıdır. Yine, Ahmet Eren Caddesi üzerinde bulunan Necibe Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hemen önünde de mutlaka ve acilen bir alt geçit yapılmalıdır. Necibe Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin önüne trafik ışıkları bırakılmış olsa bile, ilgili bölgenin kış aylarında yoğun sisli olması nedeniyle, yeterli bir tedbir olmadığı görülecektir.

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer sözlerine devamla; daha önceki yıllarda defalarca gündeme getirdik. Dedik ki; Bitlis kar, kış memleketi, Bitlis gibi kar’ın, kışın uzun sürdüğü ve yoğun geçtiği şehirlerde üst geçit olmaz. Alt geçit olur. Ancak, allt geçitlerde yapıldıktan sonra, madde bağımlılarının mekânı haline gelmesin diye, mutlak suretle kamera bırakılmalıdır. Zaman zamanda denetlenmelidir. Bunları defalarca söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Bu ve benzer konuları ilimizin kıymetli yöneticilerine fırsat buldukça arz ve izah etmeye çalışıyoruz. Çeşitli konularda, tedbir alındığına şahit oluyoruz. Alınan tedbirler ve yapılan tüm güzel işler için, söylediklerimizi dikkate alan, düşünen, emek harcayan, başta ilimizin kıymetli yöneticileri olmak üzere, herkese içtenlikle teşekkür ediyor, bu konuya da hassasiyet gösterilmesini istirham ediyoruz. Şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.