Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından Mekke'de düzenlenen "Lebbeytüm Ödül Töreni”nde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 100'ü aşkın ülke arasından "En Başarılı Hac Organizasyonu" kategorisinde ELMAS seviyesinde birincilik ödülüne layık görüldüğünü ifade etti.
Diyanet’in son 3 yıl içinde üç üçüncü defa birincilik ödülünü kazandığını kaydeden Erbaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Hac organizasyonundaki planlama ve disiplin, hacı memnuniyeti, eğitim programları, yenilikçi hizmetler başlıklarıyla dört ana kriterde değerlendirmenin yapıldığı çalışma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımız tüm kriterlerde en üst seviye olan ELMAS seviyesinde ödülünü aldı Elhamdülillah. Böylelikle Diyanet İşleri Başkanlığımız son üç yıl içinde üçüncü defa birincilik ödülünü kazanma başarısını göstermiştir. Bu ödülü ülkemizin almasına vesile olan, tüm bu çalışmalara emek veren başta Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz olmak üzere ibadet şuuru ile bu çalışmalara katılan, katkı sunan tüm personelimize teşekkür ediyor, ödül vesilesiyle kendilerini tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Rahman’ın misafirlerine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz İnşallah.” Diye konuştu.