Losev

Alaydın'dan Kendisi İle İlgili İddialara Cevap Verdi

Videoyu Aç Alaydın'dan Kendisi İle İlgili İddialara Cevap Verdi
A
a

Bitlis Polisevi'nde gazetecilere açıklama yapan Alaydın, Bitlis Belediyesinin toplam alacaklarının ve borcunun en kısa sürede kamuoyuna açıklanması ve kamuoyundaki dedikodulara son verilmesi gerektiğini belirtti.

Bitlis eski Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, seçimin ardından belediyenin borcu ve ortaya atılan iddialara ilişkin, "Dışarıda dedikoduyla kamuoyunu yanıltarak ve belediyenin borçlarını yüksek rakamlarda söyleyip becerisizliklerinin üzerini örtmeye çalışıyorlar" dedi.
 
Bitlis Polisevi'nde gazetecilere açıklama yapan Alaydın, Bitlis Belediyesinin toplam alacaklarının ve borcunun en kısa sürede kamuoyuna açıklanması ve kamuoyundaki dedikodulara son verilmesi gerektiğini belirtti.
 
Kendisinde de hesaplar bulunduğunu kaydeden Alaydın, alacak ve verecek noktasında her şeyi bildiğini bildirdi.
 
Alaydın, şöyle konuştu:
 
"İller Bankasına 16 milyon 300 bin, vergi ve sigorta yapılandırmasına 8 milyon, yaklaşık 2 milyon banka kredisi, 1,5 milyon cari borç, yaklaşık TOKİ'ye 7 milyon, TEDAŞ ve diğer borçlarla yaklaşık 37 milyon lira belediyenin borcu var. Sattığımız arsalar var ve bunların taksitleri gelecek. Ayrıca parasını vererek belediyeye kazandırdığımız ve satmadığımız arsalar var. Bu arsaların bedeli şu anda 10 milyon liranın üzerinde. Belediyenin kendi cari alacaklarını da üzerine koyduğumuzda borcu sıfırlanır. Fakat dışarıda dedikoduyla kamuoyunu yanıltarak ve belediyenin borçlarını yüksek rakamlarda söyleyip becerisizliklerinin üzerini örtmeye çalışıyorlar."
 
Başkanlık görevi süresince kentin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını, ancak halkın seçimin bu şekilde olmasını takdir ettiğini bildiren Alaydın, geçen dönem bin 600 farkla Bitlis Belediye Başkanı seçildiğini, 30 Mart'ta yapılan seçimlerde ise 800'ün üzerinde bir farkla seçimi kaybettiğini anlattı.
 
Şehrin geri kalmasının en önemli nedenlerinden birinin asılsız dedikodular olduğunu, bunun bertaraf edilmesi gerektiğini belirten Alaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Kamu kuruluşunda her şey kayıt altındadır. Bunlar devleti ve devletin yapısını bilmiyor. Belediye başkanının üzerine sadece makam orasındaki bilgisayarı, masa ve sandalyeler ile telefonu zimmetlenir. Bunun dışında hiçbir şey zimmetlenemez. Maalesef arkadaşlar mazbatayı almadan ve göreve başlamadan çirkin bir şekilde suç işlediler."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.