Losev

Akşener'in İyi Partisi bomba isimlerle kuruldu bir Bitlisli'de var

Videoyu Aç Akşener'in İyi Partisi bomba isimlerle kuruldu bir Bitlisli'de var
A
a

Eski milletvekili Meral Akşener, "İyi Parti"nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdikten sonra, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne gelerek basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına 28 Şubat'ı eleştiren Akşener, AKP'nin kuruluş sürecine vurgu yaparak "2002 seçimleri milletimizin yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk olarak tanımladığı toplumsal sorunlarından çıkma arayışıdır. Bu beklentiler Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidara taşımıştır. Başlangıç yıllarında başarılı da sayılırlar ancak 2007'den itibaren vizyonsuz bir güce dönüşmüştür. Vizyonsuz güç ise yıkıcıdır. İktidar milletin bütün desteğine rağmen, politikalarını milli iradeye dayanmayan ittifaklarla üretmeyi bir marifet saymış, siyasi muhalifler, devlet muhaliflerinden daha tehlikeli görülmüşlerdir." dedi.

YOLSUZLUK VURGUSU

Yapısal hale gelen yolsuzluklar, dış politika serüveni ve siyasi operasyonlar nedeniyle ekonomik çıkıştan düşüldüğünü öne süren Akşener, şöyle konuştu:

"Kardeşim yolsuzluk duman değil ki aşağıdan yukarı çıksın, yolsuzluk çamurdur yukarıdan aşağı akar. Maalesef Türkiye'de yolsuzluk iddialar zinciri olmanın ötesine çoktan geçmiş, yukarıdan yerel yönetimlere kadar yaygınlaşmıştır. Milyarlarca liralık yolsuzluk iddiaları karşısında ne yargıdan ne hükümetten bir ses çıkmıyor. İmanım gibi inanıyorum ki yolsuzluğa bulaşmış her kim olursa olsun, itibarını bırakmadan bu dünyadan göçmeyecek. Size söz veriyorum, göçmeyecek."

FETÖ ÇIKIŞI

"28 Şubat bizzat Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ihanet sürecinin adıdır. Bu süreç Türk subayına çuval giydirmekle tazelenmiş, Ergenekon ve Balyoz'la devam etmiş, 15 Temmuz ile final yapmıştır." ifadesini kullanan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ ihanet şebekesi sadece 15 Temmuz değil, 2004'ten itibaren bütün operasyonların ana aktörüdür. 15 Temmuz hain kalkışmasının ana ruhunu oluşturmaktadır. 15 Temmuz tam anlamıyla bir devlet etme zafiyetidir. Millet devleti sokaktan toplamıştır. Bir başka tarihi gerçek de şudur; TSK'yı Türkiye'nin aktif değeri tanımından düşürmek için plan yapanlar, maalesef iktidar kadrolarının bulanık beyinlerinden faydalanmıştır. Süreç Türkiye için yol çevirme, ön kesme operasyonudur. Referandumlar dahil son 10 yıldaki yaşadıklarımız bizi trenin geleceği istasyondan uzak tutmuştur. 15 Temmuz hain kalkışma darbe teşebbüsünün şehit ettiği 249 şehidimizin ruhuna, ailelerine duyduğumuz borç... FETÖ ihanet şebekesinin devletin içerisine sızmış her damarının kesilmesi için mücadele etmek, faillerini bulmak başta ben ve bütün arkadaşlarımız için bir namus borcudur."

İşte Akşenerin Listesinde yer alan bomba isimler

MHP Bitlis İl Başkanı Metin Taşdemir: 1968 tarihinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğan Taşdemir, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Müteahhitlik yapan Taşdemir, 2000 yılında MHP Bitlis İl Başkanlığı'na seçildi. 15 yıl başkanlık görevini yürüten Taşdemir, 7 Haziran genel seçimlerinde MHP Bitlis milletvekili adayı oldu. Taşdemir, evli ve 6 çocuk babasıdır. Bitlis'te Geniş Bir Aşiretin Mensubu ve Bitlis'te Her kesim tarafından sevilen Metin Taşdemir 15 yıl il başkanlığını yaptığı MHP Bitlis il başkanlığından istifa ederek 'İyi Parti' Kurucular kurulu üyesi ve genel idari kurulu üyeliğine seçildi

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ: Akşener'le birlikte MHP içinde muhalif hareketi başlatan isimlerden biri. Şubat 2016'da MHP genel başkan yardımcılığı görevini yürütürken kongre yapılmasını talep ederek, bu görevinden istifa etti. Nisan 2016'da genel başkanlığa adaylığını koydu ancak uzun süre yargı süreci sonucunda kongrenin iptal edilmesinin ardından Kasım 2016'da partisinden ihraç edildi.

Isparta Milletvekili Nuri Okutan: Uzun yıllar çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra Siirt, Sakarya, Trabzon ve Şanlıurfa valiliği yaptı. 2015 Haziran ve Kasım seçimlerinde MHP'den meclise girdi. Daha sonra Akşener'in partisine katılmak üzere MHP'den istifa etti.
 
Balıkesir Milletvekili İsmail Ok: 2009-2014 yılları arasında Balıkesir Belediye Başkanlığı görevinde bulundu, bir yıl sonra yapılan her iki genel seçimde de MHP'den milletvekili oldu. Daha sonra partisinden istifa ederek, Akşener'in kuracağı partiye katılma kararı aldı.

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu: 1993-2008 yılları arasında Türk Tarih Kurumu başkanlığını yürüttü. 2007 yılında "Kürtler Türkmen, Alevi Kürtler ise Ermeni dönmesidir" sözleri büyük tartışma yarattı. Siyasete MHP'den girdi ve önce 2011, sonra da 2015 seçimlerinde milletvekili oldu.

İzmir Milletvekili Aytun Çıray: CHP'den ayrılarak, Akşener'in partisine katılacağını açıklayan ilk milletvekili. Tıp doktoru ve daha önce uzun yıllar Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı yaptı. Ayrıca, farklı şirketlerine yönetiminde yer aldı. Siyasete sağ partilerden başladı. Siyasi çalışmalarını önce Doğru Yol Partisi'nden (DYP), sonra da Anavatan Partisi'nde (ANAP) yürüttü, son olarak 2011 yılında CHP'den milletvekili seçildi.
 
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın: Siyasi faaliyetlerini uzun yıllar boyunca MHP çatısı altında yürütmüş, partide genel sekreterlik görevinde bulunmuş bir isim. 2012'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşısında parti liderliğine adaylığını koydu ancak seçimi kaybetti.

Eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz: 1996 yılında DYP İçel milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. 1996'da Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ile yine aynı yıl içinde bu kez Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı. Siyasetten bir süredir uzak duran Yılmaz, bazı düşünce kuruluşları ve üniversitelerde çeşitli görevlerde bulundu.

Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican: Tıp doktoru. 1995 genel seçimlerinde ANAP'tan İstanbul milletvekili oldu. 1997-1999 yılları arasında Türk topluluklarından sorumlu devlet bakanlığı ve hükümet sözcülüğü yaptı. Türk topluluklarına dair yayınlanmış eserleri bulunuyor.
 
Emekli SAT Komandosu Ali Türkşen: Emekli deniz kurmay albay. Ocak 1996'da Kardak Adası'na çıkan SAT Timi'nin komutanı olarak tanınıyor. Balyoz davasında yargılandı ve Hasdal Askeri Cezaevi'nde 3,5 yıl hapis yattı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından katıldığı tartışma programlarında dikkatleri üzerine çekti. Hapisteyken "Adaletin Şeytan Üçgeni Beşiktaş-Silivri-Hasdal" ve "Kardak'ta Kahraman Hasdal'da Esir" kitaplarını kaleme aldı.

Elif Gökdemir: Akşener'in bir kısmını Eylül sonunda açıkladığı Kurucular Kurulu'nun en genç üyesi. 1992 doğumlu. Japonya'daki Tokyo Wadesa Üniversitesi ve Finlandiya'daki Helsinki Üniversitesi'nde eğitim aldı. İngilizce ve Japonca Biliyor. Partiye katılma nedenini "sonunda biri çıkmış aynı şeyleri yaparak, beyhude farklı sonuçlar beklemek yerine bambaşka, yepyeni... bir yol denemeye karar veriyor" sözleriyle açıkladı.

Selin Söğütlügil: Mustafa Kemal Atatürk'ün amcasının torunu Hayreddin Oytun Söğütlügil'in kızı. İngiliz The Times gazetesine, Akşener'in partisine katılabileceği ve 2019'da milletvekilliğine aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Akşener'in bildirisini "akıllıca" olarak tanımlıyor.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.