DEM Bitlis Belediye
Losev

AKP Malatya İl Genel Meclisi'nden İstifalar

A
a

Malatya İl Genel Meclisi'nin AKP'li üyeleri Battal Paşahan ve Hasan Hüseyin Şahin, 17 Aralık operasyonları sonrası yaşanan gelişmeler nedeniyle partilerinden istifa etti.

İstifalardan sonra AKP'nin İl Genel Meclisi'ndeki sandalye sayısı 30'a düştü.

İl Genel Meclisi'nin Pütürge İlçesi üyeleri Battal Paşahan ve Hasan Hüseyin Şahin istifalarına, 17 Aralık'ta tüm Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonları sonrası partilerinin tutumunu gerekçe gösterdi.

Şahin ve Paşahan, bunun yanı sıra Pütürge'de belediye başkanlığı adaylığı sürecinde, milletvekillerinin bazı aday adaylarını desteklemelerini de eleştirdi.

Bugün İl Genel Meclisi'nde bir basın açıklaması yapan Battal Paşahan, 30 Mart'a kadar İl Genel Meclisi çalışmalarına devam edeceklerini ve önümüzdeki günlerde Pütürge ilçesinde muhtarlarla bir değerlendirme yaparak 30 Mart yerel seçimlerinde nasıl hareket edeceklerini belirleyeceklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR OLUYOR

30 Mart 2014 yerel seçimlerde Malatya'nın Büyükşehir statüsüne girecek olması nedeniyle kapanacak İl Genel Meclisi'nde toplam 39 üye bulunuyor. İstifaların ardından AK Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 30'a düşerken, CHP'li 6, Saadet Partili 1 üye yer alıyor. İstifa eden 2 üye ise şimdilik bağımsız kaldı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.