DEM Bitlis Belediye
Losev

AKP Bingöl Yönetimi Toplu İstifa Etti

A
a

AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Serdar Serdar Atalay, Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 15 il yöneticisi topluca istifa ettiklerini açıkladı. AKP Elazığ İl Başkanlığı'nın ise 4 ilçe teşkilatının istifasını istediği öğrenildi.

Türkiye genelinde yaklaşan 30 Mart 2014 yerel seçimler öncesi adaylık başvuruları kimi tartışmalara yol açarken KP'den art arda istifa haberleri geliyor. AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Serdar Serdar Atalay partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yine AKP Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ve 15 il yöneticisi topluca istifa ettiklerini açıkladı. Konuya ilişkin Atalay, Çalbay ve istifa eden yöneticiler Şehitler Parkı'nda basın açıklaması yaptı. 

'Haksızlığa uğradık' 

Açıklamada gerekçelerini sıralayan AKP Bingöl Belediye Başkanı Atalay, Bingöl'de yapılan temayül yoklaması ve anket çalışmasında açık ara ile tercih edildiğini belirterek, "Tercih edilmeme rağmen AKP'nin Bingöl'de aday arayışı içerisine girmesinden dolayı partiden istifa ettim" iddiasında bulundu. AKP Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay ise, belediye başkanına yapıldığını öne sürdüğü "haksızlık" nedeniyle kendisi ve yönetiminin istifa ettiğini açıkladı. Atalay ve Çalbay yanı sıra AKP'li 15 yönetici toplu istifa dilekçelerini AKP Genel Merkezi'ne ilettiği belirtildi. 

Çatlak Elazığ'a da sıçradı

Öte yandan Bingöl'deki istifaların hemen ardından AKP Elazığ İl Başkanlığı'nın Ağın, Sivrice, Baskil ve Alacakaya ilçe teşkilatlarına yazı yazarak, istifalarını istediği öğrenildi. Yazıya henüz herhangi bir cevap verilmezken, tebliğe rağmen istifa etmeyen ilçe teşkilatlarının genel merkez tarafından feshedileceği ve bu ilçelere geçici yönetim atanacağı bildirildi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.