DEM Bitlis Belediye
Losev

Ak Partili Tatvan Belediyesi'nden Kürtçe Açılımı!

Videoyu Aç Ak Partili Tatvan Belediyesi'nden Kürtçe Açılımı!
A
a

Ak Partili Tatvan Belediyesi bir ilke imza atarak çift dilli tabelaya geçti.

Ak Partili Tatvan Belediyesi yönetimi aldığı karar doğrultusunda belediye ana hizmet binasına Türkçe, Kürtçe “Tatvan Belediyesi” yazılı tabela astı. Daha önceden birim odalarına asılan Türkçe, Kürtçe tabelaları devam ettiren Tatvan Belediyesi, yayınladığı Kürtçe kutlama mesajlarından sonra Ak Partili belediyeler arasında bir ilke daha imza atarak, belediye binası girişinde bulunan tabelayı Türkçe, Kürtçe olarak değiştirdi.

Yıllar önce Kürtçe’yi kendi aralarında gizlice konuştuklarını ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bugün artık belediye binasına bile rahat bir şekilde Kürtçe tabelalar asabildiklerini söyledi.

Başkan Aksoy, “Hükümetimizin çalışmaları kapsamında Kürtçe’nin önündeki engellerin kalkmasıyla beraber hayatımızın her alanında kullanmaya başladık. Yıllar önce kendi anadilimizi yasak olduğu için sadece kendi aramızda ve gizlice konuşabiliyorduk. Siyasi partiler yasasına göre, miting alanlarında salon toplantılarında bile Kürtçe konuşmamız mümkün değildi. Bugün artık bu yasakları ve engelleri aşmış bir şekilde yaşamımızın ve ülkenin her alanında serbest bir şekilde anadilimizi, Kürtçeyi konuşabiliyor ve yazabiliyoruz. Devlet artık kendi eliyle Kürtçe yayın yapan ulusal kanallar, üniversitelerde bölümler açıyor. Artık Kürtçe siyasi propaganda yapıyoruz. Mahkemelerde Kürtçe savunma yapabiliyoruz. Yaşadığımız yerlerin yasaklanan Kürtçe isimleri geri verildi. Bunlar birer kazanımdır. Bu gibi pozitif gelişmelerde katkısı olanlara, başta hükümetimiz ve kadrolarına şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemizde birim odalarının tabelalarında devam eden çift dilli tabela projesini devam ettirip, belediye olarak yayınladığımız kutlama mesajlarında Kürtçe’ye geniş yer veriyoruz. Bunun yanı sıra şimdide belediyemiz ana hizmet binasının girişine çift dilli “Tatvan Belediyesi” tabelası astık. Halkımızın kendi ana dilini kendi atadığı belediyenin tabelasında görmesi okuması kadar doğal bir şey olamaz. Tatvan'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.