DEM Bitlis Belediye
Losev

AK Parti Tatvan Meclis Üyelerinden Belediyeye Tepki

A
a

AK Parti Tatvan Belediye Meclisi üyeleri, Tatvan Belediyesi önündeki park ve kaldırımın satılacak olmasına tepki gösterdi.

AK Parti Tatvan Belediye Meclisi üyeleri, Tatvan Belediyesi önündeki park ve kaldırımın satılacak olmasına tepki gösterdi. Alınan karara tepki amacıyla ile parti binasında basın açıklaması düzenleyen belediye meclis üyeleri, kararın geri çekilmesini istedi.
 
AK Partili meclis üyeleri adına basın açıklaması metnini okuyan Grup Başkan Vekili Hızır Kayaalp, "05.10.2012 tarihinde Tatvan İlçesi Belediye Meclisi' tarafından oy çokluğu ile alınan 128 No'lu karara istinaden 'ilçemiz Tuğ Mahallesi' açıklaması, aslında belediyemizin önünden geçen yürüyüş kaldırımı ve parkın satış kararıdır. Söz konusu satışın gerçekleşmemesi için AK Parti meclis üyeleri olarak 'ret' oylarımıza rağmen 'oy çokluğu' ile belediye meclis kararı alınmış ve 17.06.2013 tarihinde ihale edileceği ilan edilmiştir" dedi.
 
Seçmenlerin AK Partili meclis üyelerine yüklemiş oldukları sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Kayaalp, 17 Haziran 2013 ile 27 Haziran 2013 tarihleri arasında ihalesi yapılarak satılacak olan yerin, ilçe merkezindeki Tuğ Mahallesi Ada: 374 ve 4'den 21'e kadar olan parsellerin ve her parselin 26 metrekare halinde toplam olarak 17 parsel arsanın, Tatvan Belediyesi hizmet binası ile adliye binası arasındaki yerin, adliye binası tarafındaki yaya kaldırımı ile yeşil alan kısmı olduğunu ve kaldırım boyunca yaya yolu, yeşil alan ile ağaçların bulunduğunu söyledi.
 
AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİ BDP'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI
 
Söz konusu mülkiyetin satışının gerçekleşmesi halinde, ilçenin en işlek merkezinde çok çirkin bir yapılaşmaya neden olacağını kaydeden Kayaalp, şunları ekledi:
 
"Söz konusu parsellerin olduğu yerde kaldırım boyunca sıralanmış 24 adet ağaç var. Bu ağaçların kesilmesi de ayrı bir üzüntüdür. Üstelik bu ihale kararı bir düzenleme değil bir satış kararıdır. İlçemizin en işlek merkezine çok çirkin yapılaşmalara neden olacağı ifadesi varsayım değil hakikat olduğu bilinmektedir. '05.10.2012 ve 128 No'lu' kararın alındığı belediye meclis oturumunda, AK Parti üyelerinin bütün ısrarlarına rağmen belirtilen yerin ihaleye çıkması oy çokluğuyla meclisten geçmiştir. Biz AK Parti meclis üyeleri olarak bu karara karşı duruşumuzun beyanı olarak durumu siz değerli kamuoyuyla paylaşarak satışın durdurulması için halkımızın da desteğini bekliyoruz. Belediye önündeki 'Tatvan Meydanı ve Parkı' olarak adlandırılan yerdeki mülklerin satışını durdurmak için eylemlere dönüştürerek, yakıp yıkarak değil de aklıselim olarak yeniden düşünülmesini, belediye başkanlığımızın da Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi ile görüş alışverişinde bulunmalarını istirham ediyoruz. AK Partili belediye meclisi üyeleri olarak bu çağrımıza kulak verilmesini, gerekli mercilerin devreye girmesiyle satışın durdurulmasını rica ederiz."
 
AK Partili meclis üyeleri, basın açıklamasının ardından basın metniyle birlikte vaziyet planı, meclis karar kağıdı, ihale ilanı ve görsel resimlerin bulunduğu zarfı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz, BDP Bitlis Milletvekilli Hüsamettin Zenderlioğlu, Bitlis Valiliği, Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi, BDP İl ve İlçe Başkanlığına gönderdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.