Slayt Gösterisi
Losev

AK Parti'de başvurular bugün son gün

Videoyu Aç AK Parti'de başvurular bugün son gün
A
a

AK Parti'de belediye başkanlığı için 5 Kasım'da başlayan adaylık başvuruları bugün sona eriyor. 18 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak ve sonuçlar aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne düşecek. Erdoğan gerek görürse adaylarla görüşecek. Seçim kampanyasına Ocak'ın ilk haftasında start verilecek.

AK Parti'de belediye başkanlığı için 5 Kasım'da başlayan adaylık başvuruları bugün sona eriyor. 18 Kasım'da elektronik temayül yoklaması yapılacak. Sonuçlar aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne düşecek. Ankara ve İstanbul'da iki ayrı aday tanıtım toplantısı yapacak olan AK Parti, kampanyaya Ocak'ın ilk haftasında başlayacak.

24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de, gözler 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere çevrildi. AK Parti, 5 Kasım'da başlayan belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularını bugün kapatıyor. İl genel ve belediye meclis üyelikleri için başvurular ise 3 Aralık'a kadar yapılabilecek.

ELEKTRONİK TEMAYÜL

Başvuruların ardından AK Parti 18 Kasım'da adaylara yönelik teşkilat temayülü gerçekleştirecek. Temayül yoklamaları elektronik ortamda yapılacak. Yoklama tamamlanınca sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

TEK KOMİSYON KURULACAK

Temayül sonrasında ise AK Parti'de aday belirleme maratonunda komisyon aşaması başlayacak. Adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kurulacak tek komisyonda belirlenecek. AK Parti'de daha önce yapılan seçimlerde iki komisyon kuruluyordu. Alt komisyon eliyor, Erdoğan başkanlığındaki komisyonda ise listeler şekilleniyordu.

Adaylar, yüz yüze mülakatın yerine adaylarla ilgili hazırlanacak dosyalar ve parti kurmaylarının sahaya ilişkin hazırladıkları raporlarla belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek görürse aday ile görüşecek. AK Parti'de adaylar kasım sonu aralık başında açıklanacak.

İKİ AYRI TOPLANTI

AK Parti öncelikle muhalefette olan belediyelerin başkan adaylarını açıklamayı düşünüyor. İstanbul, Ankara ve İzmir adayları içinden ise önce İzmir adayının açıklanacağı kulislerde konuşuluyor. AK Parti, bütün adaylarını açıkladıktan sonra da Ankara ve İstanbul'da iki ayrı aday tanıtım toplantısı yapacak. AK Parti seçim kampanyasına ise ocak ayının ilk haftası başlayacak.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.