Losev

AK Parti 7. Olağan Ahlat İlçe Kongresi gerçekleştirildi

Videoyu Aç AK Parti 7. Olağan Ahlat İlçe Kongresi gerçekleştirildi
A
a

AK Parti, Bitlis’in Ahlat ilçesinde 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen kongre İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Faaliyet raporlarının okunmasıyla devam eden kongreye, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ile Vahit Kiler ve AK Parti Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mahmut Sami Mallı, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, Ovakışla Belediye Başkanı Abdurrahim Altındal, AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, MHP Ahlat ilçe Başkanı Tahsin Gülsar, parti ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, gündeme dair konuları değerlendirerek, Türkiye'nin dışarıdaki hainler kadar içerideki hainlerle de mücadele ettiğini söyledi.

CHP'li Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ağza alınmayacak ifadeleri kullanmasının kimsenin kabullenmediğinin altını çizen Vahit Kiler, "Kongreler bizim için çok önemlidir. Çünkü biz her kongre döneminde yenileniyor ve daha büyük heyecanla, aşkla güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Katkı ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Hem dünya, hem de Türkiye zor bir dönemeçten geçiyor. İnanıyorum ki ümmetin umudu olan milletin lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, İnşallah bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Geçen hafta Katar'daydım. Katar Meclis Başkanı ile hem baş başa hem de heyetler arası görüşme yaptık. Tüm dünya Müslümanlarının umudu, Türkiye ve tüm dünya Müslümanlarının umut bağladığı tek lideri Recep Tayyip Erdoğan. Bunu söyleyen Türkiye'de bir AK Partili değil. Başka bir ülkenin meclis başkanıdır. İnanın Türkiye'de olmayan daha fazla sevda görmemelerine rağmen Müslüman ülkelerinde var. İçinde olduğumuz için fark edemiyoruz. Çünkü tüm mazlumların sesi ve İslam aleminin umudu olan bir liderimiz ve Türkiye Cumhuriyeti devletimiz var" diye konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise, yaptığı konuşmada AK Parti'nin kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 2001'den şimdiye 19 yıl geçtiğini ifade ederek, "Güçlü liderimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde girdiğimiz her seçimde Allah'ın izni ve sizin desteğinizle hep yüzümüz ak oldu. Hep alnımız açık oldu. Genel anlamda Türkiye'de özelde Bitlis'i ele aldığımızda geçmişte bir yol kazasına uğradık maalesef 3 milletvekilimizden sadece bir tanesi Ak Partide kalmıştı. 13 belediyemizin de 5'i kalmıştı. Ama bu millet yeniden silkelendi. Yeniden kendisine döndü hem 24 Haziran'da hem 31 Mart'ta destan yazdı. Değerli Ahlatlı kardeşlerim bunu çok açık ve samimiyetle belirtmem gerekir. Ahlat dediğimiz zaman geçmişiyle, tarihiyle ve bugünüyle Allah'a hamd ediyoruz bir destandır. Ahlat, ulu çınarların yetiştiği yerdir. Ahlat Selçuklu'nun başkentidir. Bugünde Cumhurbaşkanımızın Ahlat'a verdiği değerle, yaptığı külliyeyle Allah'ın izni ile bölgenin başkenti olacaktır. Onun için Ahlat kutsal beldedir. Nasip olursa külliye bittikten sonra bu yıl faaliyete geçecek ve Cumhurbaşkanımızı biz burada misafir edeceğiz. Buradaki külliyenin sayesinde Ahlat'ın n kadar eksiği varsa ne kadar sıkıntısı varsa bütün hepsi giderilecek. Bugün hakikaten gerek içerde gerek dışarda ülkemize, milletimize ve özelde de Cumhurbaşkanımıza karşı ciddi bir saldırı var. Ama Allah'a ham ediyorum ve bütün inancımla buna inanıyorum 14 Ağustos 2001'deki AK Parti'nin ruhu ve şuuruyla sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde bu gemi yeniden sağlam limanlara demir atacaktır" dedi.

Kongrede ayrıca, AK Parti Bitlis İl Başkanı Engin Günceoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Ovakışla Belediye Başkanı Abdurrahim Altındal birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan'ın aday olduğu tek liste ile gidilen seçimde oy verme işlemi gerçekleştirildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.