DEM Bitlis Belediye
Losev

Aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü

Videoyu Aç Aileler arasında silahlı kavga: 2 ölü
A
a

İdil'in Yağmurca köyünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kadın yaşamını yitirirdi, 3'ü ağır 7 kişi yaralandı.

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Yağmurca (Xelânî ) köyünde Çalış ve Yağan aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kadın yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 7 kişi yaralandı.
 
Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada Keve Çalış ve Özgül Yağan isimli kadınlar yaşamını yitirirken 3 ağır 7 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.
 
Uzun süredir devam ettiği öğrenilen gerginlik sonucu, akşam saatlerinde taraflar arasında tartışma çıktığı ve daha sonra tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü belirtilirken, olayın duyulmasıyla birlikte çevre ilçelerden köye çok sayıda ambulans sevk edildi.
 
Jandarma tarafından ablukaya alınan köyde giriş çıkışlara izin verilmezken, taraflar arasındaki gerginlik kısmen yatışmış durumda. Kavgada ağır yaralanan Cengiz Çalış isimli yurttaşın tedavisi Şırnak Devlet Hastanesi'nde, isimleri öğrenilemeyen yurttaşlardan 2'sinin ise Diyarbakır ve Batman'daki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi. Kavgada yaralanan Ömer Yağan, Şirin Yağan, Kadriye Yağan ve Ramazan Yağan isimli yurttaşların tedavisi ise Cizre Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.
 
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıdız ve beraberindeki bir heyet hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldıktan sonra kavganın tarafları ile görüştü. 
 
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kavgada yaşamını yitiren 2 kadının cenazesi otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. (DİHA)

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.