Losev

Ahmet Türk Aysel Tuğluk Norşindeydi

Videoyu Aç Ahmet Türk Aysel Tuğluk Norşindeydi
A
a

Norşin'de 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim çalışmalarını yürüten eş başkan adaylarına destek için ilçeye gelen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Türk, BDP'nin kazanmaması halinde devletin zulmünün devam edeceğini belirterek, birlik ve beraberlik içinde BDP'yi sahiplene çağrısında bulundu.

Norşin ilçesinde, 1 Haziran'da tekrarlanacak seçim çalışmalarını yürüten adaylara destek için Ağrı'dan Güroymak'a geçen DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Bitlis, Norşên ve Tatvan yolunun kesiştiği Üçyol mevkiinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılandı. Karşılamaya aralarında BDP MYK ve PM üyeleri, bölge belediye eş başkanları ve BDP il ve ilçe eş başkanlarının yanı sıra yüzlerce kişi katılırken, konvoyda bulunanların PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ve BDP flamalarını açmasına, yol güzergah boyunca yurttaşlar zafer işaretleriyle destek verdi. İlçe girişinde yağan yağmura rağmen toplanan binlerce kişi konvoya eşlik ederek, BDP seçim bürosuna kadar yürüdü. "Bijî Serok Apo", "Bê serok jiyan nabe" sloganlarının kesilmediği buluşmada, yurttaşlara hitap eden Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, yağışa rağmen oluşan coşkuyu selamladı. Güroymak'ın Kürdistan tarihinde ve mücadelemizde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Türk, "Çünkü Norşin alimlerin şehridir. Alimlerimiz sadece dinimizi değil kürtlüğümüzü de öğretiler bize. Zalimlere karşı nasıl mücadele edeceğimizi de öğretiler" dedi.

'Öyle bir çalışma yapmalıyız ki bu değerleri yaratanlara karşı mahcup olmayalım'

BDP olarak makam ve mevkii peşinde olmadığının altını çizen Türk, "Biz halkımızın hizmetkarlığı için geliyoruz. Bu halkın özgürlüğünü sağlamak için geleceğiz. Herkesin gözü Norşin'de, sadece dünyanın değil İmralı da bulunan Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın da gözü ve yüreği Norşin'de atıyor. İşte öyle bir çalışma yürütelim ve mücadele verelim ki Kürt özgürlük mücadelesini yaratanları ve Sayın Öcalan'a karşı mahcup olmayalım" diye konuştu.

'Özgürlüğü ancak birlik olursak getirebiliriz'

Kürt halkının her yerde özgürlüğünü haykırdığını ve özgürlük talep ettiğini dile getiren Türk, "Burada her parti demokrasi adına seçime giriyor. Ama şunu unutmayalım ki burada diğer partilerin düzen adına, devlet adına seçime girdiklerini biliyoruz. Eğer burada oy alırlarsa devletin yıllardır yaptığı zulmü devam ettirecekler. Eğer alırlarsa diyecekler bizim barış için, demokrasi için adım atmamıza gerek yok. Çünkü her kes bize oy verdi ve bunu istemiyorlar diyecekler. Ama biz özgürlük mücadelesi için, yıllardır Kürdistan'ın dört parçasında ve dünyanın her yerinde özgürlüğü haykıran Kürtlerin talepleri için gelmek ve kazanmak istiyoruz. Bunun için de elbet ki Kürtlerin birliği gerek, Norşin'de birlik olalım ve özgürlüğümüzü sağlayalım" dedi.  

'Eş Başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyoruz'

Belediye eş başkanları Mehmet Emin Özkan ve Nazime Arvas'ın Kürt halkının ve Kürt özgürlük mücadelesinin Norşin'deki sembolleri olduğunu söyleyen Türk, "Devlet boş durmadı ve durmuyor. Sizin hakkınızı gasp etiller, şimdi de rüşvetlerle kandırmaya çalışıyorlar. Ama ben biliyorum ki Norşin halkı onurlu bir halktır, onlara kanmayacaklar ve bizim mücadelemizin kutsal bir mücadele olduğunu biliyorlar. Onun için Belediye Eş Başkanları arkadaşlarımızı sizlere emanet ediyoruz" ifadesinde bulundu.

'Hakkınızı gasp edenlere karşı mücadeleye çağırıyoruz'

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, "Bu Allah'ın yağdırdığı kutsal yağmur adına sizleri sizin hakkınızı gasp edenlere karşı mücadele etmeye çağırıyorum" diyerek sözlerine başladı. Halkın iradesini gasp edenlerin, halka saygısızlık ettiğini söyleyen Tuğluk, "Biliyoruz onların halkın iradesine saygıları yoktur. Tüm hırsızlığa, gasp, talana, tehditler ve rüşvetlere karşı 30 Mart'ta kazanmadınız mı kazandınız. Hani demokrasi diyorlardı nerede onların demokrasisi 3 kez oyların sayıldığı ve Ağrı'da 15 kez sayıldığı bir yerde siz niye bu halkın iradesine saygı göstermiyorsunuz?" diye sordu. AKP zihniyetinin kendisinden olmayana tahammül etmediğine vurgu yapan Tuğluk, "Hele hele Kürtlerin kazanımlarına hiç tahammül göstermiyorlar" diye konuştu.

Yağmura rağmen yürüyüş

Konuşmaların ardından yağan yoğun yağmura rağmen yurttaşlar uzun bir süre alandan ayrılmadı. Daha sonra yurttaşlar sloganlar eşliğinde BDP ilçe binası önüne kadar yürüyüş düzenleyerek dağıldı.

Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.