DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahmet Altan

A
a

Ahmet Hüsrev Altan (d. 1950; Ankara), yazar ve gazeteci.Hürriyet, Güneş, Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Milliyet'te çalıştığı dönemde, gazetede Kürtlerin çoğunluğu oluşturduğu kurgusal bir "Kürdiye" ülkesinden bahseden yazısı nedeniyle işinden çıkarıldı.

Taraf gazetesinin kurucusudur. 2007 yılında yayın hayatına başlayan Taraf gazetesinin Alev Er ile birlikte genel yayın yönetmenliğini üstlenmiş, daha sonra Alev Er'in ayrılmasıyla genel yayın yönetmenliği görevini tek başına yürütmeye devam etmiştir. Ayrıca aynı gazetenin Kum Saati adlı köşesinde, köşe yazarı olarak yazılar yazmıştır. Eylül 2008'de Ermeni Kırımı’nın kurbanlarına adadığı bir köşe yazısı nedeniyle Türklüğe hakaretle suçlandı.[Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği Taraf gazetesi 2009 yılında Leipzig Bankası Medya Vakfı tarafından verilen dünyanın prestijli basın ödüllerinden biri olan “Özgürlük ve Medyanın Geleceği" Ödülü'ne layık görülmüştür.[Ahmet Altan ayrıca 2011 yılında üçüncüsü düzenlenen ve Ulusulararası Hrant Dink vakfı tarafından özgür ve adil bir dünya için çalışan, ilham ve umut ışığı kişilere layık görülen "Hrant Dink Barış Ödülü"nün de sahibidir.Aralık 2012'de, Yasemin Çongar ile birlikte Taraf gazetesindeki görevinden istifa etmiştir.
TV programcılığı

Bunun yanında, doksanlı yılların ortalarında Neşe Düzel ile birlikte Star TV'de Kırmızı Koltuk isimli tartışma programını hazırlamış ve sunmuştur.
Özel hayatı

Yazar ve eski milletvekili Çetin Altan'ın oğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat profesörü ve yazar Mehmet Altan'ın ağabeyidir. İki çocuk babasıdır.


Eserleri

    Dört Mevsim Sonbahar (1982)
    Sudaki İz (1985)
    Yanlızlığın Özel Tarihi (1991)
    Tehlikeli Masallar (1996)
    Kılıç Yarası Gibi (1998)
    İsyan Günlerinde Aşk (2001)
    Aldatmak (2002)
    En Uzun Gece (2005)
    Son Oyun (2013)

Deneme

    Gece Yarısı Şarkıları
    İçimizde Bir Yer
    Karanlıkta Sabah Kuşları
    Kristal Denizaltı
    Ve Kırar Göğsüne Bastırırken

Ödülleri

    1983 Akademi Yayınevi Roman Ödülü (Dört Mevsim Sonbahar)[5]
    1998 Yunus Nadi Ödülü (Kılıç Yarası Gibi)
    2009 Leipzig Özgürlük ve Medyanın Geleceği Ödülü
    2011 Uluslararası Hrant Dink Ödülü
    2013 Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.