DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahlat'ta Yaz Spor Okulları Açıldı

Videoyu Aç Ahlat'ta Yaz Spor Okulları Açıldı
A
a

Ahlat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, 7 branşta yaz spor okulu açtı.

Badminton, masa tenisi, tekvando, güreş, voleybol, satranç ve halk oyunları olmak üzere 7 branşta açılan yaz spor okulu, düzenlenen törenle faaliyetlere başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mazlum Koca, yaz spor okulu kapsamında açılan kurslara ilgi olduğunu söyledi. Müdür Koca, açılan kurslarda her branşa yaklaşık 20 ila 30 sporcunun katıldığını belirterek, "7 branşta açılan kurslarımızda hafta içi 13.00 -15.00 saatleri arasında çalışmalar yapılmaktadır. Çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, vatanını ve milletini seven, ruh ve beden sağlığına önem veren sportmen bir nesil yetiştirmek için çeşitli branşlarda yaz spor okulu açtık. Yaz spor okuluna gelen öğrencilerimize, hafta içi her gün seçtikleri branşlarda eğitim verilecek.

Ebeveynlerinde çocuklarını spora yönlendirmelerini istiyoruz. Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler. Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ayrıca, daha çabuk iyileşir. Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır. Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar. Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar. Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar. Yediklerine, içtiklerine ve uykularına dikkat ettikleri için de iyi beslenirler. Sporun tüm yaş grupları için faydaları vardır" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.