Losev

Ahlat'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

A
a

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz" sloganı ile düzenlediği yaz Kur'an kursları, başladı.

Yeni başlayan yaz Kur'an kurslarını gezerek incelemelerde bulunan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, ilçe ve köylerde bulunan tüm camilerde Kur'an kurslarının açıldığını ve katılımında oldukça yoğun olduğunu söyledi. Müftü Demirel, yaz Kur'an kursuna gelenlerin dini bilgiler de aldığını belirterek, "2013 yılı yaz Kur'an kurslarımız başladı. Bu kurslarımız 23 Ağustos 2013'e kadar devam edecektir. 2 aylık süre zarfında kesintisiz bir şekilde haftada 5 gün, günde 3 saat çocuklar ders alacak.

Bu 3 saatlik süre içerisinde ise 2 saat Kur'an-ı Kerim, 1 saatte ise dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri verilecektir. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl bir vakit namazı da içerisine alacak bir program ayarladık. İstiyoruz ki camilere gelen çocuklar Kur'an-ı öğrenmekle beraber namaz kılmayı da öğrenmelerini istiyoruz. Şu anda Ahlat merkez ve köylerinde 65 camimizde yaz Kur'an kursu açılmıştır. İstisnasız bütün camilerde kurslarımız başladı. Biz her yaştan öğrenci kabul ediyoruz. Kontenjan sıkıntımız da yok. Gelen tüm öğrenciler ders alabilir. Özellikle velilerden yaz Kur'an kursları süresi boyunca çocukları bekletmemelerini istiyoruz. Yaşlarına bakmaksızın en yakın camiye göndersinler.

Bizlerde çocuklarımıza en iyi şekilde ders verebilmek için çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu kurs süresi boyunca Kur'an dersi haricinde sosyal ve sportif etkinliklerimizde olacak. Öğrencilerimizi sıkmadan tatil havasında bir kurs vermeyi düşünüyoruz. Kayıt için herhangi bir belge gerekmiyor. Sadece cami görevlisinden alınan dilekçeyi velilerin imzalaması yeterli oluyor. Kayıtlarımız 1 hafta boyunca devam edecek. Yoğun bir talep var. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında, yaz Kur'an kursuna katılan çocuklar basketbol, voleybol, badminton ve benzeri spor dallarını da öğrenecekler. Bu kurslarda lisanslı antrenörler tarafından verilecektir. Ayrıca ilçemize tatil için gelen vatandaşlarda çocuklarını en yakın camiye gönderebilirler. Bunda da herhangi bir sıkıntı olmaz. 'Gel Bu Yaz Kur'an-ı Gönlüne Yaz' sloganımızla tüm çocuklarımızı camiye bekliyoruz" dedi.
 
Müftü Demirel, yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilerin çok güzel bir şekilde eğitim alacaklarını ifade ederek, kursa katılan tüm öğrencilere ise Kur'an-ı Kerim, Elifba ve dini kitapların ise ücretsiz bir şekilde dağıtıldığını sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.