Losev

Ahlat'ta Üniversite Tercih Bürosu Oluşturuldu

Videoyu Aç Ahlat'ta Üniversite Tercih Bürosu Oluşturuldu
A
a

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin daha sağlıklı üniversite tercihi yapmaları için “Tercih Bürosu” oluşturdu.

Anadolu Selçuklu Lisesi'nde oluşturulan tercih bürosuna müracaat edecek öğrenciler, 17 Temmuz'a kadar rehber öğretmenler eşliğinde daha sağlıklı bir şekilde tercihlerini yapacak. Oluşturulan tercih bürosunu ziyaret eden Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden'den ve rehber öğretmenlerden bilgi aldı. Tercih yapmak için gelen öğrencilerle de sohbet eden Kaymakam Dölek, öğrencilere iyi bir üniversiteye yerleşme temennisinde bulunarak başarılar diledi. 2014 ÖSYM tercih işlemlerinin 7 Temmuz 2014 tarihinde başladığını ve 17 Temmuz 2014 tarihinde sona ereceğini belirten Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, öğrenciler için hayati önem taşıyan tercihler için "Tercih Bürosu" oluşturduklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin tercihlerinde yardımcı olmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Özden, "Anadolu Selçuklu Lisesi bünyesinde Okul Müdürü Mahmut Akbaş, Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Bildirici, Çok Programlı Lise Müdür Yardımcısı Nejdet Bilgen ile İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Rehber Öğretmeni Tahir Gözel tarafından tercih bürosu oluşturuldu. Tercih bürosu 7-17 Temmuz tarihleri arasında önceki yıllarda ve bu yıl mezun olmuş öğrencilerimize tercihlerinde yardımcı olacaklar. Geçmiş yıllarda iyi puan alıp da yanlış tercihler sonucu birçok öğrenci üniversiteye yerleşemedi. Bunun önüne geçmek ve öğrencilerin mağdur olmamaları için bu yıl tercih bürosu oluşturduk. Büromuzda görev alan öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tercih yapmak için tercih bürosuna gelen Hasan Alacan adlı öğrenci ise, MF-4 dalında 435 puan aldığını belirterek; "Bu yıl geçen yıldan daha yüksek bir puan aldım. Hukuk Fakültesi veya Diş Hekimliği Fakültesi'nden birisini tercih yapmayı düşünüyorum. Tercih Bürosu'nun kurulması benim gibi kararsız öğrencilerin doğru tercih yapmaları için çok yararlı olacaktır. Tercih bürosundaki öğretmenlerimizin yönlendirmeleri ile güzel bir üniversite tercihi yapacağıma inanıyorum. Buranın açılmasını sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.