Losev

Ahlat'ta Talebeler Yararına Kermes Düzenlendi

A
a

Ahlat'ta, Selçuklu Talebe Yurdu, Süleymanşah Talebe Yurtları ve Beyaz İnci Çocuk Yuvası, talebeler yararına kermes açtı.

Kermes, Kur'an-i Kerim tilaveti ile başlayarak, açılış konuşmaları ile devam etti. Daha sonra Beyaz İnci Çocuk Yuvası öğrencileri tarafından ilahi, sure ve hadis-i şerif okundu. Minik öğrenciler tarafından yapılan sunum izleyenler tarafından oldukça beğenildi.

Daha sonra Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkan Vekili Bekir Teker, Ahlat ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ve Dernek Başkanı Nihat Güvener tarafından kermesin açılışı yapıldı. Açılışın ardından kermesi gezen kurum amirleri ve vatandaşlar kermesin oldukça güzel olduğunu ifade ettiler. Düzenlenen kermes ile ilgili kısa bir açıklama yapan Ahlat Selçuklu Talebe Yurdu Müdürü Adem Yorulmaz, "Ahlat Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin bünyesinde faaliyet gösteren Selçuklu Talebe Yurdu, Süleymanşah Talebe yurtları ve kreşimizin düzenlemiş olduğu kermesimiz 8 gün devam edecektir. Birçok hayırsever yardım gönderdi. İnşallah bu malzemelerimizi 8 gün boyunca satışa sunarak, buradan elde edilen geliri ise talebelerimiz yararına kullanacağız. Kermesimize de çeyizlik eşyalar, havlu, pike takımları, bay bayan ayakkabı ve terlik, gömlek giyim malzemeleri var. Ayrıca yöresel yemek çeşitlerimiz ve tatlı çeşitlerimizde bulunuyor. Tüm halkımızı kermesimize davet ediyoruz. Kermesimize yoğun bir ilgi var. Özellikle kermesimizi açık alanda yaptık ki herkes rahatça gezebilsin. Festival havasında bir kermes düzenledik. Cenab-ı Allah yapılan bu hayırları kabul etsin. Yukarı Çarşı Belediye Parkında bulunan kermesimiz 8 gün boyunca açık kalacaktır" dedi.
 
Kermese Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkan Vekili Bekir Teker, Ahlat ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Bitlis Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, Dernek Başkanı Nihat Güvener, bazı kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.