Losev

Ahlat'ta Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamladılar

Videoyu Aç Ahlat'ta Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamladılar
A
a

Ahlat ilçesindeki Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan kız ve erkek öğrenciler için merasim töreni düzenlendi.

Ahlat Abdurrahman Gazi Erkek ve Amine Hatun Yatılı Kız Kur'an kursundaki hafızlık eğitimini tamamlayan 15 kız ile 24 erkek öğrenci için Abdurrahman Gazi Türbesi önünde bir merasim töreni düzenlendi. Tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak, hafızların isimlerinin takdim edilmesiyle devam etti. İlahi dinletisinin ardından törenin açılış konuşmasını Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu yaptı. Daha sonra verilen Kur'an ziyafetinin ardından Van'ın Tuşba Müftüsü ve Ahlat Eski Müftüsü Zahit Demirel tarafından bir selamlama konuşması yapıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, "Bugün burada bulunmamıza vesile olan Kur'an'ın hıfzını gerçekleştiren muhterem hafızlarımızı ve hocalarımızı saygıyla selamlıyorum" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, "Her şeyden önce bugün hafızlık ve hafızelik unvanını alacak herkesi tebrik ediyorum. Hakikaten çok zor bir iş. Sabır isteyen bir iş. Bana mısın diyebilecek bir insanın yapabileceği bir iş değil. Günlerin değil, haftaların değil, ayların ve yılların bir rahlenin üzerinde disiplinli bir şekilde, hocalarının eğitimi altında harcadılar. Hakikaten kolay bir iş değil. Hepinize helal olsun" dedi.

Son olarak konuşma yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin ise, "Bugün eğer Müslümanlar şehitlik için can atacak bir cesarete sahip olsalar, Kudüs'te Müslüman kardeşlerimiz ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'ya girmekten men edilebilirler miydi? Elbette ki edilemezlerdi. Demek ki dünya sevgisi içimizi istila ettiği için, Allah yolunda gerekirse canımızı vermekten korktuğumuz için, ürkek hale geldiğimiz için orada bir avuç İslam düşmanı Müslüman kardeşlerimizi bizim mescidimizden, bizim kıblegahımızdan uzaklaştırıyorlar. İşte Hz. Ömer'in dediği gibi 'Eğer bizler Kur'an'a göre yaşasaydık, Kur'an'ın prensiplerini hayatımıza tatbik edebilseydik, işte o zaman hiçbir millet karşımızda duramazdı.' İslam tarihini hepiniz bilirsiniz, 3 bin kişilik İslam ordusu 100 bin kişilik Bizans ordusunu mağlup etti" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hafız öğrencilere protokol üyeleri tarafından belge ve hediyeleri takdim edildi. Tören, yapılan duanın ardından yemek ikramıyla sona erdi.

Hafızlık merasim törenine bazı kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.