DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahlat'ta Hacı Adaylarına Seminer Verildi

A
a

Ahlat ilçe müftülüğü, Ahlat'tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için seminer düzenliyor.

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel tarafından, Ahlat Ulu Camii'nde 5 gün boyunca verilecek seminerlere Ahlat'tan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve şirket organizasyonuyla hacca gidecek olan 48 hacı adayının katıldığını belirtildi. Hacı adaylarının, Hac ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri için bilgiler veren ve hacda yapılması gereken ibadetleri, temsili olarak hazırlanan Kabe maketinde uygulamalı olarak gösteren Müftü Demirel, Hac hazırlıkları, Hac seyahati ve intikal, Hacılar için sunulan hizmetler, Hac ibadetinin önemi, sosyolojik yansımaları, yapılış şekli, hacca ilişkin kusur ve cezalar, haccın farz, vacip ve sünnetleriyle, Hac ve umrede takip edilecek hususlar, Mina, Müzdelife ve Arafat vakfeleri, hacda dua, Hazreti Muhammed'in veda haccı, huzurlu bir Hac için dikkat edilmesi gereken hususlar, zemzem suyu ve önemi, kul hakkının önemi ve helalleşmek, Hac dönüşü ve sonrası umre yapmanın fazileti ve yapılış şekli, Mekke ve Medine ziyaret yerlerini anlatıyor.
 
Seminerde öğrendikleri sayesinde hacı adaylarının ibadeti daha kolay ifa edeceğini belirten Demirel, hacı adaylarının kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşayacaklarını, bu konularda sabırlı olmaları gerektiğini dile getirdi.
 
Düzenlenen seminer hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan müftü Demirel, "Ahlat'tan diyanet ve şirket organizasyonu ile 26'sı erkek 22'si bayan olmak üzere toplam 48 hacı adayı kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirecek. Müftülük olarak da geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ahlat'taki hacı adaylarımıza 5 gün sürecek seminer düzenledik. Hacı adaylarımız yüzde 90 oranında katılım sağlıyor. Sözlü ve görsel sunular eşliğinde hacı adaylarımızı bilgilendiriyoruz" dedi.
 
Demirel, hacı adaylarının hacca gidiş ve dönüş tarihlerinin önümüzdeki zamanlarda belli olacağını sözlerine ekledi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.