Losev

Ahlat'ta Fotoğraf Sergisi

Videoyu Aç Ahlat'ta Fotoğraf Sergisi
A
a

Ahlat ilçesinde fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar tarafından açılan “Pancardan Pekmez Fotoğraf Sergisi” büyük ilgi gördü.

İlçenin Yunus Ensari İlkokulu Okulu Kapalı Spor Salonu'nda açılan sergiye Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat Emniyet Müdürü Şaban Doğan, Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynal Kılıç, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mesut Şeker, bazı kurum amirleri, bazı okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından fotoğraf sergisini gezen kurum amirleri ve vatandaşlar, oldukça anlamlı bir fotoğraf sergisi olduğunu ifade ederek, fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar'ı tebrik ettiler.

Daha sonra konu ile ilgili açıklama yapan fotoğraf sanatçısı Canan Yaşar, Ahlat'ta açmış olduğu sergiye gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Daha önce birçok şehirde 'Pancardan Pekmez Fotoğraf Sergisi'ni açtım. Son olarak Bitlis merkezde de bu sergiyi açtım. Ahlat'ta faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği'nin (BİDFOD) desteğiyle burada da sergimizi açtık. Sergideki fotoğraflar Poyralı köyünde yapılan bir çalışma. 3 yıl boyunca oradaki insanların çalışmalarını fotoğrafladım ve köylülerle arkadaş olduk. Pancarda pekmezin en önemli özelliği, tamamen doğal ve hala eski adet ve geleneklere göre yapılmasıdır. Çalışmaları sergilemeye devam edeceğim. Bu sergiler sayesinde farklı kültürlerin birbirini tanımasını amaçlıyorum. Yapmış olduğum sergilerden maddi çıkar gözetmiyorum. Halkın gelip görmesi benim için en önemli kazançtır. Ahlat'ta açmış olduğumuz sergide son derece güzel oldu. Sergimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BİDFOD Başkanı Samet Adıyaman ise, derneklerinin desteğiyle ilçede yapılan fotoğraf serginin çok güzel olduğunu ifade ederek, Ahlat'ta bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin olmasına dernek olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.