Şehidin vasiyeti üzerine yaptırılan cami ve Kur'an kursu hizmete açıldı Şehidin vasiyeti üzerine yaptırılan cami ve Kur'an kursu hizmete açıldı
Türkiye'nin ikinci Hasankeyf'i olmaya aday olan Harabaşehir Mahallesi'ndeki 'Haraba Şehir'de de birkaç katlı mağara evler bulunmakta. Bilim adamları tarafından ilçede yapılan çeşitli çalışmalarda ise 500'den fazla mağara evin olduğu ifade ediliyor.

Mağara evleri ziyarete gelen İstanbul Ayak İzleri Doğa Yürüyüş Grubu üyeleri ise, ilçenin tarihi mekanlarını gezdiklerini ifade ederek, Anadolu'da çok zengin bir tarihi dokunun olduğunu söylediler. İstanbul Ayak İzleri Doğa Yürüyüş Grubu adına kısa bir açıklama yapan Hüseyin Şişman, 6'ıncı kez Ahlat'a geldiğini, bu defa ise 45 kişilik bir ekiple ilçenin tarihi mekanlarını ziyaret etmek için geldiklerini söyledi. Şişman, 'Daha önce buraya geldiğim için bu güzellikleri İstanbul Ayak İzleri Doğa Yürüyüş Grubumuzun da görmesini istedim. Bazı tarihi mekanlarda tanıtım levhalarının artırılması gerektiğine inanıyorum. Ahlat'ta gezilip görülecek çok yer var' dedi.
İlçeye gezi amaçlı gelen grup, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.