Losev

Ahlat'ta Bediüzzaman Said Nursi Programı Düzenlendi

A
a

Ahlat merkezde bulunan İmam Hatip Lisesi tarafından Bediüzzaman Said Nursi'yi anmak ve anlamak için bir program düzenlendi.

Ahlat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yahya Koçak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Bediüzzaman Said Nursi konulu slayt gösterisi ile devam etti.

Yapılan sunumda Bediüzzaman Said Nursi'nin çocukluk yılları, öğrenim hayatı, eğitim anlayışı, 1'inci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'ndaki konumu, eğitici yönü, toplumun ve İslam aleminin geleceği ve içinde bulunduğu sıkıntılara Kur'an eczanesinden ilaçlar sunma aşaması, irşat ve tebliğ, Risale-i Nur eserlerini yazma aşaması şeklinde çeşitli konularla anlatıldı. Yapılan slayt gösteriminin ardından İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencileri tarafından oluşturulan ilahi korosunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı. Program, Ahlat İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
 
Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen Bediüzzaman Said Nursi programına Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, bazı kurum amirleri, bazı okul müdürleri, öğrenci velileri, İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.