DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahlat’ta Açılan Ulusal Marketlere Tepki Büyüyor

Videoyu Aç Ahlat’ta Açılan Ulusal Marketlere Tepki Büyüyor
A
a

Bitlisli bazı Sivil Toplum Kuruluşları Ahlat’ta Ulusal Market Zincirlerinin açılmasına yönelik tepki gösterdi.

Ahlat’ta geçtiğimiz günlerde 5 adet ulusal market zincirinin açılmasına tepki gösteren esnaflar, ulusal marketler zincirinin sayısının sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. Açılan ulusal marketlerden dolayı halk küçük esnaftan alışveriş yapmazken, küçük esnaf kapanma noktasına geldi.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin yaptığı açıklamada, “Büyük ulusal marketler, holdingler ve AVM’ler her geçen gün daha da güçlenirken bunların karşısında küçük esnafın giderek yok olmasını önlemenin yolları bizim gibi sorumluluk sahibi kişilerin üzerine düşen her neyse cesaretli bir şekilde yerine getirmek bizde tatvan sevdalısı sorumluluk sahibi yetkililer olarak her zaman olduğu gibi birliğimizi muhafaza ederek esnaflarımızı korumak için böyle bir ortak karar aldık darısı çevre il ve ilçelere özellikle Ahlat'ın başına” dedi.

Bitlis Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Bitlis Toptancılar Derneği Başkanı Muzaffer Güzel Uçar sosyal medya üzerinden;

“Gaziantep Gibi Sanayileşmesini Tamamlamış Bir İlde Toplam 18 Adet A101 Market Var. Gaziantep Nüfus 1.810.000 (birmilyonsekizyüzonbin)

Bitlisin Ahlat İlçesi 3 Adet A101 Market var Nüfus 38000 (otuzsekizbin)

Gaziantepte 100.000 Kişiye Bir Mağaza Düşerken Bu Oran Ahlatta 13000 Kişi

Gaziantep Böyle Yönetildiği İçin Türkiyenin En Gelişmiş İllerinden Biri. Ahlat İse Hergün Göç Verip Köyleşiyor........

Yorum Sizin......”
mesajını yayınladı.

Ahlat'ta market işletmeciliği yapan Oğuz Atılgan ise yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz bey 3 adet bir ulusal firma, 2 adette başka bir ulusal firmanın marketler zincirinin şubelerinin Ahlat’ta açılması için izin verdi. Bu verilen izin Ahlat esnafını tamamen bitirmeye yönelik bir girişimdir. Bu konuda Tatvan Belediyesi ve Tatvan STK’larını kutluyorum. Tatvan’da ulusal marketlere sınırlama getirildi. Sadece bir şube açabiliyorlar. Esnafımız zor koşullarda kıt kanaat geçiniyordu. Umarım bu karardan vaz geçilerek bu uygulamaya sınırlama getirilir” şeklinde konuştu.

Kaynak : Bitlis Ajans

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.