Losev

Ahlat'ta 32 hafız için mezuniyet töreni

Videoyu Aç Ahlat'ta 32 hafız için mezuniyet töreni
A
a

            Ahlat'ta 32 hafız için mezuniyet töreni düzenlendi

Ahlat ilçesinde hafızlık kurslarında hafızlığını tamamlayan 7'si kadın 32 hafız için mezuniyet töreni düzenlendi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat ilçemizde yapımı tamamlanan Abdurrahman Gazi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunun açılışına ve Kur’an kursundan mezun olan 7’si bayan toplam 32 Hafızın mezuniyet törenine katıldı. Programa, Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Ahlat Kaymakam Vekili Mehmet Ali Özkan, Eski Bayındırlık Ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Ahlat Belediye başkanı A. Mümtaz Çoban, İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Oktay Çağatay, programda yaptığı konuşmada Kur’an kursundan mezun olanların ailelerine günümüzün zorluklarına rağmen çocuklarını devletimizin şefkatli ellerine teslim edip Kur’an Kerim’in evrensel ve sonsuz mesajı ile buluşturdukları için teşekkür ederek, açılışı yapılan Kur’an Kursunda devletimize, milletimize ve geleceğimize faydalı gençler yetiştirileceğini belirtti. Vali Çağatay, Kur’an kursundan mezun olan Hafız ve Hafızeleri kutlayarak, başarılarının devamını dilerken, onları yetiştiren ve hayrına vesile olan hocalarına da teşekkür ettiğini belirtti.

Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen yaptığı konuşmada, “Eğer gençlerimize, istikamet göstermeden yürüdükleri yolu asfalt yaparsak, o asfalt yoldan cehenneme daha kolay giderler. O yüzden çocuklarımıza önce istikamet göstereceğiz.” dedi.

Kuran kursundan mezun olan 25 Hafız ve 7 Hafizeye mezuniyet belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Program, Hafızlar için dua edilmesinin müteakip 120 kişilik Abdurrahman Gazi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursunun, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla açılmasının ardından sona erdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.