Losev

Ahlat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Videoyu Aç Ahlat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
A
a

Ahlat ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk büstüne muhtarların çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra muhtarlar adına İkikubbe Mahallesi Muhtarı Çetin Aydaner günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törenin ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından muhtarlar onuruna yemek verildi. Burada muhtarların gününü kutlayan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "Türkiye'nin yönetim yapısı yerel olarak ikiye ayrılır. Biri bakanlıkların içerisinde bulunduğu merkezi yönetimdir. Taşrada valilerin il temsilcisi olduğu, ilçelerde ise kaymakamlar merkezi yönetimin temsilcileridir. Bununla beraber bir de yerel yönetimler vardır. Büyükşehir belediyeleri, özel idareler, il belediyeleri, ilçe belediyeleri ve en küçükte yerel yönetim köy muhtarlıklarıdır. Köy muhtarlıklarımızın birer tüzel kişiliği, birer bütçesi bulunur. Bir de belediyelerin içerisinde mahalle muhtarları vardır. Mahalle muhtarlıklarının tüzel kişilikleri ve bütçeleri yoktur. Ama bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız muhtarlarımızdır. Bizler atamayla göreve geliriz, ama muhtar hem devletin temsilcisidir. Bir devlet görevi vardır hem de kendi köylerinde kendi mahallelerinde milletin seçilmiş temsilcileridir. Küçük yerleri yönetmek bazen büyük yerleri yönetmekten daha da zor olabiliyor. Bütçe problemlerimiz oluyor, ödenek problemlerimiz oluyor, ihtiyaçlarımız oluyor. İhtiyaçlar sınırsızdır ama imkanlar kısıtlıdır. Önemli olan bir idareciye yakışan, bir muhtara yakışan, bir bütçe kullanana yakışan hakkı hak sahibine iletebilmektir. Bizler adil olabilirsek, hakkaniyetli olabilirsek, insanları ayırmazsak, milletin hizmetinde olduğumuz için aslında yaptığımız işler çok mübarek işlerdir. İlk muhtarlar günümüzü hep beraber bir yemekle kutlamak istedik. Seneye inşallah başka etkinliklerle bir araya geliriz. Tekrardan gününüz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Düzenlenen programa Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, Emniyet Müdürü Vekili Erdem Yaban, kutlama komitesinde bulunan kurum amirleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.