Losev

Ahlat Selçuklu Mezarlığına Yoğun İlgi

Videoyu Aç Ahlat Selçuklu Mezarlığına Yoğun İlgi
A
a

Dünyanın en büyük Müslüman mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki abidevi mezar taşları, yerli turistlerin yanı sıra yabancıların da ilgisini çekiyor.

Boyları 4,5 metreye varan ve üzerindeki yazı ve şekillerle her biri sanat eseri niteliği taşıyan mezar taşlarını, her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.
 
Avrupa'nın birçok ülkesinden gelen turistler, bu mezar taşlarını görebilmek için Ahlat'a geliyor.
 
Danimarka'dan gelen bir grup turistte rehberlik yapan Faruk Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, turistlerin mezarlığa hayran kaldığını söyledi.
 
Yıldız, şunları söyledi:
 
"Buraya Kapadokya'dan geldim ve 11 kişilik Danimarkalı bir grubu getirdim. Geziye Van'dan başladık. Ahlat, daha sonra Mardin ve Gaziantep üzerinden turu bitireceğiz. Grup buraya inanılmaz ilgi duydu. Hiç beklemedikleri bir atmosferle karşılaştılar. Genelde gittikleri yerler antik şehirler olur. Her yerde görebilecekleri mekanlar olur. Ancak Ahlat'ı diğer turistik mekanlardan oldukça farklı buldular. Normalde insanlar mezarlıklara dua etmek, kabir ziyareti yapmak için giderler. Ancak buraya gelip bu olağanüstü mezar yapıtlarını görmek onları heyecanlandırdı. Gayet memnun ve mutlu bir şekilde buradan ayrılıyor." 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.