Slayt Gösterisi
Losev

Ahlat Sakin Şehir Kabul Edildi

Videoyu Aç Ahlat Sakin Şehir Kabul Edildi
A
a

İtalya'nın Greve’in Chianti kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu Toplantısı'nda Muğla'nın Köyceğiz ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinin üyeliği kabul edildi.

İlk olarak 1999'da İtalya'da başlayan 'sakin şehir' uygulaması, Köyceğiz ve Ahlat ile Türkiye'de 17 yerleşime ulaştı. 

Ahlat’ın “sakin şehir” üyeliğinin onaylanmasına ilişkin açıklama yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat’ın Sakin Şehirler Platformu’nda yer almasının tanıtım açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ahlat’ın her geçen gün daha tanınır hale geldiğini hatırlatan Vali Çağatay, “Ahlat Türk’ün Anadolu’ya oradan Avrupa'ya açıldığı, İslam'ın Batı'ya yayıldığı kapıdır.

Sultan Alpaslan’ın karargâhı, otağı, yurdudur Ahlat. Bilinen en büyük Türk İslam mezarlığını içinde barındıran, UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi'nde yer alan Ahlat’ımızın 200’ün üzerinde kriteri tamamlayarak ‘sakin şehir’ onayını aldı. Her geçen gün kültürel mirasıyla daha tanınır hale gelen Ahlat’ımız, bizleri çok gururlandırdı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizim en büyük arzumuz, Ahlat’ın uhdesinde barındırdığı kültürel mirası bütün dünyaya tanıtmaktır” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.