Losev

Ahlat Polis Güvenlik Noktasının Açılışı Gerçekleştirildi

Videoyu Aç Ahlat Polis Güvenlik Noktasının Açılışı Gerçekleştirildi
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla Ahlat Polis Güvenlik Noktasının açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde yapımı tamamlanan 50 personel kapasiteli Polis Güvenlik Noktasının açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beyoğlu’nda düzenlenen miting sonrası TOKİ tarafından yaptırılan kamu binaları ve toplu konutların açışı törenlerini telekonferansla bağlanarak gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış öncesi yaptığı konuşmada; “Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı devlet konuk evi yapacağız. Zira Ahlat, Malazgirt’in adeta bir hareket noktasıdır. 26 Ağustos’tan 1 gün 2 gün önce Ahlat’a, Ahlat’tan da İnşallah Malazgirt’e geçeceğiz. Bu geleneğimizi de Sultan Alpaslan’ın yaptığı gibi bizde devam ettireceğiz. Proje hazır İnşallah kısa bir süre sonra da inşaatına başlayacağız” dedi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay’da açılışta yaptığı konuşmada; “Zatıalinizin talimatlarıyla burası başta olmak üzere yapılan bütün yatırımlar için Bitlis’imiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Başta Sayın Bakanlarımız olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kurdele kesiminin ardından 50 personel kapasiteli Polis Güvenlik Noktası hakkında bilgiler veren Vali Çağatay, “Polis Güvenlik Noktası inşaat alanı 1245 metre karedir. Ana bina, bodrum ve zemin kat olmak üzere 2 kattan oluşmaktadır. Proje içerisinde 2 adet kule bulunmakta olup, ana bina bağlantısı tünel ile sağlanmaktadır. Ana binanın bodrum katında kazan dairesi, elektrik, su deposu, çamaşır odası, sistem odası, yatakhane, spor salonu ve mescit bulunmaktadır. Zemin kat ise idari bürolar, sağlık odası, mutfak, yemekhane ve 171 metre karelik kapalı garajdan oluşmaktadır” diye konuştu.

Düzenlenen açılış törenine Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.