DEM Bitlis Belediye
Losev

Ahlat Ovakışla’da ikinci barış töreni

Videoyu Aç Ahlat Ovakışla’da ikinci barış töreni
A
a

Ovakışla Belediye Eş Başkanları Ahmet Demir-Servin Karakoç ve kanaat önderlerinin girişimi sonucu Söylemez ve Türeli aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı.

Ovakışla Belediye Eş Başkanları Ahmet Demir-Servin Karakoç ve kanaat önderlerinin girişimi sonucu Söylemez ve Türeli aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı.

03 Eylül 2016 tarihinde 2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı kavga, kısa sürede Ovakışla Belediyesi Eş Başkanları ve bölge kanaat önderlerinin iki aile arasında ara buluculuk yapması sonucu barış sağlandı.

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla (Pirxûs) Beldesine bağlı Güzelsu (Tepewang) köyünde yaşayan iki aile arasındaki kan davası belediye eş başkanı ve bölgedeki kanat önderlerinin girişim ile başlatılan barış çalışmaları sonucu aileler barıştırıldı. Aynı zamanda barış girişimine Bitlis HDP, DBP ve bileşenlerinde yardımda bulunduğu belirtildi.

Barış programına, HDP Bitlis İl Eş Başkanı Cahit Aysa, DBP Bitlis İl Eş Başkan Yardımcısı Ercan Güzel, KJA,-DTK aktivisleri, HDP-DBP il, ilçe, belde yöneticileri, Bitlis Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, Güroymak Belediye Eş Başkanı Seneyet Ata, HDP Tatvan İlçe Eş Başkanı Mustafa Özcan, Güroymak  HDP İlçe Eş Başkanı İhsan Akdeniz, il ve belediye meclis üyeleri katıldı.

HDP Bitlis Milletvekilleri Mizgin Irgat, M. Celadet Gaydalı ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş kısa birer konuşma ile barışın aileler ve bölge için önemini vurgulayıp memnuniyetlerini dile getirdiler. Okunan Kuran-î Kerim’in ardından verilen yemek sonrası Türeli ve Söylemez aileleri bir daha kendi aralarında husumet yaşanmaması için söz verdiler.


 
Kaynak : Bitlis Bülteni13

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.