Losev

Ahlat Müzesi, Yeni Yerine Taşınıyor

Videoyu Aç Ahlat Müzesi, Yeni Yerine Taşınıyor
A
a

Ahlat Müze Müdürü Ziya Kılınç, Selçuklu Mezarlığı yanında yapılan yeni müze ve karşılama merkezinin tamamlanmasıyla eski müze binasından yeni müze binasına taşınma işleminin başladığını bildirdi.

Kılınç, 15 işçi, bir kepçe ve araçlarla mevcut müzenin bahçesinde bulunan taş eserler ile müze deposunda bulunan eserlerin büyük bir titizlikle yeni binaya taşımaya başladıklarını belirtti.

Yeni müze ve karşılama merkezinin tamamlanmasıyla taşınma işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Kılınç, "İlk olarak mevcut müze bahçemizde sergilenen taş eserler, kepçe yardımıyla yeni müze bahçemize taşındı. Eski Ahlat Şehri Kazıları'nda ortaya çıkan ve müze depomuzda bulunan eserlerin taşınma işlemi de uzmanların gözetiminde titizlikle yapılarak yeni binamızda teşhir edilecek salonlara taşınıyor. Yeni müzemizdeki tanzim ve teşhir işlemleri ise Kültür Ve Turizm Bakanlığı'ndan gelecek uzmanlar tarafından yapılacak. Aralık ayının 15'ine kadar yeni müze ve karşılama merkezine tamamıyla taşınmış olacağız" diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.