Losev

Ahlat Fasulyesi Çevre Bölgelere Dağıtılıyor

A
a

Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Beşkardeşler Bakliyat Tesisi, üretilen beyaz fasulyeyi eleme, sınıflandırma ve ayıklama işleminin ardından paketleyerek toptan ve perakende olarak çevre il ve ilçelere pazarlıyor.

Beşkardeşler Bakliyat Tesis Sorumlusu Gıda Teknikeri Metin Gültay, ilçede çok kaliteli bir beyaz fasulye üretimi yapıldığını vurgulayarak, yeni fasulye sezonunun ise başladığını söyledi. Gültay; "İlçemizde üretilen beyaz fasulyeyi çiftçilerden aldıktan sonra önce eleme, sınıflandırma ve ayıklama işlemini yapıyoruz. Daha sonra paketleme işleminin ardından 'Ahlat Beyaz Fasulyesi' olarak toptan ve perakende olarak pazarlıyoruz. Bu şekilde ilçemizde üretilen fasulye daha çok değer kazanıyor. Ahlat beyaz fasulyesini, ilçemizin yanı sıra çevre il ve ilçelerde de satışa sunuyoruz. Ahlat beyaz fasulyesi kendine has tadı ve kalitesiyle civar il ve ilçelerde de oldukça beğeniliyor. Ayrıca tesisimizde 4 bayan ve 1 erkek personelde istihdam edilmektedir" dedi.
 
Gültay, Ahlat beyaz fasulyesini imalat ve paketlemede 1 yıllık süre zarfında oldukça iyi bir seviyeye ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.