Losev

Ahlat El Sanatları Sergisi Dünyaya Tanıtılıyor

Videoyu Aç Ahlat El Sanatları Sergisi Dünyaya Tanıtılıyor
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümünde okuyan öğrencilerin yaptığı el sanatları, yurt içinde ve yurt dışında açılan sergilerle dünyaya tanıtılıyor.

Öğrenciler, büyük emeklerle yöreye özgü motifleri işleyerek yaptıkları el sanatlarını uluslararası etkinliklerde sergileyerek Bitlis ve Ahlat kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.
 
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada,  üniversitenin atölyelerinde işlenen tarihsel objeleri dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.
 
Doğru, el sanatları bölümündeki akademisyenler ve öğrenciler tarafından elde işlenen eserleri, çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklerde sergilediklerini bildirerek, şöyle konuştu:
 
"Örneğin şu anda Pendik Belediyesi tarafından yapılan uluslararası sergide bu eserler sergileniyor. Daha sonra Ankara Kalesinde bir ay kadar sürecek bir etkinlikte yine sergileyeceğiz. Avusturya'nın başkenti Viyana'da 10 gün süren ve ağırlıklı olarak Ahlat yöresindeki kazılarda çıkan sanatsal ve tarihi objelerin çiniler üzerine işlendiği bir sergi gerçekleştirdik. Bu sergi yaklaşık 260 parçadan oluştu. Bunu yine Viyana'da Scönbrunn Sarayında sergiledik. Bütün bilim insanlarının ve sanata meraklı insanların beğenisine sunduk."
 
Viyana'daki sergilerinin dünyada yankı bulduğunu belirten Doğru, serginin, önümüzdeki yıl gerçekleştirecekleri "Doğuda ve Batıda Selçuklu" Sempozyumu'nun ana kaynağı olduğunu kaydetti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.