Losev

Ahlat Çini Örnekleri Viyana'da Sergilendi

Videoyu Aç Ahlat Çini Örnekleri Viyana'da Sergilendi
A
a

BEÜ tarafından hazırlanan 'Ahlat Arkeolojik Kazı Çini Örnekleri ve El Sanatları Sergisi' Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schönbrunn Sarayı'nda sergilendi.

Türkiye’de bir üniversitenin yurtdışında ilk kez bu tarz bir çalışmaya imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, Viyana’da düzenledikleri bu sergide 200 parça sanat eserini tanıttıklarını söyledi.

Ahlat kazılarının hem Selçuklu hem de Anadolu kültürü adına ne ifade ettiğini sosyal bilimcilerin ve entelektüellerin bildiğini belirten Doğru, “Biz bu büyük organizasyonda konuyu Avrupa’nın entelektüel merkezlerinden biri olan Viyana’ya da taşıdık. Bütün bu güzel eserlerin oluşmasında emeği geçen değerli hocalarımıza ve özellikle bu sergiye sponsor olan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Böyle bir etkinlik içerisinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, Bitlis ilinin ve Ahlat ilçesinin bundan sonraki tanıtımı ile ilgili faaliyetlere de destek vereceğini ifade etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.