Losev

Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Gerçekleşti

Videoyu Aç Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Gerçekleşti
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "3. Uluslararası Ahlat Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu" sona erdi.

Ahlat Kültür Merkezinde Prof. Dr. Veli Bahşaliyev başkanlığında yapılan son gün programında, Yrd. Doç. Dr. Canser Kardaş, "Aşıklık ve Dengbejlik Geleneklerinde Mahlas Kullanımlarının Karşılaştırılması", Yrd. Doç. Dr. Esra Kürüm "19. Yüzyıl Halk Şairi Ahlatlı Dervişoğlu Kavalcı Recep'in Şiirlerinde Şekil ve Muhteva Özellikleri ile Halk İrfanı ve Yaşayışının Yansımalarına Bir Bakış" ve Yahya Azeroğlu  "Ahlat ve Şiir" konulu sunumlar yaptı.

Sempozyumu değerlendiren Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Onursal Başkanı ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, sempozyumun yaklaşık 70 bildiriyle tamamlandığını söyledi.

Sempozyumun bu yıl daha da genişleyerek tamamlandığını belirten Doğru, şöyle konuştu:

"Gelecek yıl yine geleneksel olarak bunu devam ettireceğiz. Ancak gelecek yıl bir değişiklik yapılabilir. Gelecek yıl ekim ayında bizler 'Doğuda ve Batıda Selçuklu' diye uluslararası büyük bir organizasyon yapacağız ve bir sempozyum gerçekleştireceğiz. Bu sempozyuma dünyada bilim insanı olarak gerekse kurumlar olarak Rusya'dan, Kırgızistan'dan, Çin'den, Pekin Üniversitesinden katılımcılarla gerçekleştireceğimiz büyük bir sempozyuma hazırlanıyoruz. Bu sempozyumda da Ahlat merkezli olmak üzere, yine Ahlat ve Avrasya ile ilgili sempozyum olacak. Buna şimdiden hazırlanıyoruz. Bunu Avusturya Arkeoloji Enstitüsü ile birlikte gerçekleştireceğiz."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.