Losev

Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Başladı

Videoyu Aç Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Başladı
A
a

BEÜ tarafından organize edilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ahlat-Avrasya Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Kampüsü'ndeki toplantı salonunda başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı, Ahlat Belediyesi ve Ahlat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen sempozyuma, yurt içinden ve yurt dışından 69 biliminsanı katıldı. Açılış konuşması, sempozyumun Onursal Başkanı ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, tarafından yapıldı. Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli ise küçük bir toplantı olarak başlayan sempozyumu Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru'nun teklifi ile uluslararası sempozyuma dönüştürüldüğünü söyledi.

Sempozyum, yapılan açılış konuşmalarının ardından sunumlarla devam etti. İlk oturuma Prof. Dr. Nihat Falay başkanlık yaptı. Prof. Dr. Mahmut Doğru, Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, Prof. Dr. Recai Karahan ve Doç. Dr. Murat Yakar, 'Ahlat mezar taşlarının halihazır haritasının yapılması ve 3 boyutlu modellenmesi' konusunda bildiri sundular. Prof. Dr. Oktay Belli de Bitlis Bölgesinde Urartu Sulama Tesisleri' konusunda sunum yaptı. Prof. Dr. Veli Bahşeliyev ve Svetlana Ağasoylu, 'Nahcivan'ın Son Neolitik ve Kalkolitik Çağ Yerleşmeleri' konusunda, Prof. Dr. Recai Karahan ise 'Ahlat Mezar Taşlarında Kitabe İçerikleri' konusunda sunumda bulundu.

3 gün sürecek olan sempozyumda 69 sunum yapılacak. Yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim insanının katıldığı sempozyuma Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, BETAV Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Ahlat katıldı. Programın son günü Ahlat ilçesinde gerçekleştirilecek.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.