Losev

Ahlat avm ile canlanacak

Videoyu Aç Ahlat avm ile canlanacak
A
a

Ahlat ilçesinde, yapımı devam eden alışveriş merkezi, ekonomiye katkı sunacak.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, yaptığı açıklamada, ülkede bedesten kültürünün yavaş yavaş kaybolduğunu, belediye olarak bedestenleri yaşatmak adına Cumhurbaşkanın desteğiyle AVM Projesini başlattıklarını söyledi.

Çoban, şöyle konuştu:
"İlçede bir iş merkezi oluşturduk. Bu iş merkezine AVM ve kültür merkezi de dahil ettik. Projemizin takibi ve ihalesi İller Bankası tarafından yapıldı. İnşaatın yüzde 70'i tamamlandı. AVM'de konaklama, bütün kesimlere hitap eden ofisler, eğlence merkezi, iki konferans ve bir sinema salonu, bin kişilik düğün salonu, restoran, iş yerleri, el sanatları ürünlerini turizme kazandırma amaçlı kapalı çarşı, 108 araçlık otopark, fitnes salonları ve hamamlar yer alacak."

Kapalı çarşının bölgede bedesten kültürünü yeniden yaşamak adına önem taşıdığını bildiren Çoban, çarşının Selçuklu mimarisiyle yapılacağını belirterek, inşaat alanı 17 bin metrekare olan AVM'nin 3 bin 400 metrekare kapalı alanının bulunduğunu dile getirdi.
AVM'yi bu yıl tamamlayarak halkın hizmetine açmayı planladıklarını dile getiren Çoban, "AVM civar ilçelere de hitap edecek. Burası ekonomiye ciddi katkı sağlayacak. Cumhurbaşkanımızı da açılışa davet edeceğiz. Bizden desteğini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz'e teşekkür ediyorum. Şimdiden AVM'nin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Ahlat'ın, Anadolu'nun en yüksek düzeydeki kültür mirasına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Çoban, şöyle devam etti:

"Ahlat, Türklerin ilk Anadolu'ya giriş kapısı aynı zamanda tapumuz dediğimiz bir adres. Bu şehir, kültür ve inanç turizmiyle gelişecek. Ahlat doğal güzellikleriyle de güzel bir şehir. İlçenin etrafı Van Gölü, Nemrut Krater Gölü, Süphan Dağı ve Sütey Yaylası ile çevrili. Ahlat, Anadolu'daki destinasyonumuzun en özel parçalarından biri. Ahlat turizmin merkezi olacak. Bizim de bunun altyapısını hazırlamamız gerekiyor."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.