28. Dönem Milletvekilliği ve 13. Cumhurbaşkanlığı için vatandaşlar tercihini yaparak seçimi gerçekleştirdi.

Vatandaşlar yaptıkları tercihlerle seçtikleri vekil ve siyasetçilerden beklentilerini İLKHA mikrofonlarına anlattı. Ağrı halkı hükümet ve siyasetçilerden ekonomik refahın artırılmasını ve verilen seçim vaatlerinin yerine getirilmesini bekliyor.

Ayakkabı tamircisi esnafı Nursait Yılmaz, serbest piyasanın düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu durumun devlet tarafından önlenmesi ve devletin bir an önce buna el atması lazım. Mesela biz malzeme aldığımızda, malzemeci geldiğinde her defasında farklı bir fiyatla geliyor, biz de müşteriye karşı utanıyoruz, bu şekilde fiyat artırmaya. Bu durumun da hükümet açısından çok kaybı oldu. Kabine de değişecekmiş, inşallah o da memleket için hayırlı olur." şeklinde konuştu.

Seçimlerin yaşanan ekonomik sıkıntılara yansıması ve bu sorunların giderilmesi gerektiğini söyleyen İrfan Gürtekin, "Ekonomik olarak insanlara yansıması, bu pahalılığın kalkması, bulunan doğal gaz be petrolün insanlara yansıması. İnsanlar artık alışveriş yapmaktan zorlanıyor, geçim sıkıntısı var, temennimiz o dur ki, bu piyasaya yansıması, insanların rahatlaması." ifadelerini kullandı.

Bir diğer esnaf Burhan Geçgel, zamların önüne geçilmesi gerektiğine ve tarım üreticilerine gereken desteğin verilmesine dikkat çekerek, "İnsanlar zorluk çekiyor, geçim sıkıntısı var, temennimiz o dur ki, bu piyasaya yansıması, insanların rahatlaması. Devletimizin çiftçilere yönelik, üretime büyük katkı sağlaması lazım bence." dedi.

Eğitim alanında yeniliklerin yapılması gerektiğini belirten Samet Oğur ise "Ağrı’da eğitim güzelleştirilmeli, sahalar, statlar yapılmalı, işte Ağrı güzelleştirilmeli, geliştirilmeli. Eğitim seviyemiz daha güzel olsun, yaşam şartlarımız daha güzel olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)