İlçenin güneyinde yer alan ve kartal yuvasını andıran bir tepe üzerine kurulan Osmanlı'nın Lale Devri'nde inşa edilen saray, yerli ve yabancı ziyaretçilere her mevsim ev sahipliği yapıyor.

"Medeniyetler Geçidi" olarak adlandırılan ilçede, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile barok ve rokoko tarzlarının izlerini taşıyan tarihi yapının kompleksi içerisinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ve harem salonları bulunmaktadır.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, bayram tatili süresince sarayı yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etmiştir.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde

Yerli ve yabancı turistler, sarayın görkemli mimarisiyle dikkat çeken ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan yapıda bol bol fotoğraf çektirmenin yanı sıra Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi ve Eski Bayezid Camisi'ni de ziyaret etmişlerdir.

Bölgede trafiğin düzenli akışı için İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri de denetimler yapmışlardır.

Tarihi yapı ve çevresindeki yoğunluğu göstermek amacıyla Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından zaman atlamalı (time-lapse) çekim tekniğiyle görüntüler kaydedilmiştir.

İngiltere'den gelen dağcı Andy Mackenzie, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İshak Paşa Sarayı'nın yanı sıra Ağrı Dağı ve bölgenin kültürel zenginliklerini görme şansı yakaladıklarını belirtmiştir. Mackenzie, sarayın mimarisini çok beğendiğini ve mutlu bir şekilde bölgeden ayrılacaklarını ifade etmiştir.

Manisa'dan gelen Bülent Bayarlar ise tarihi yapıya yoğun bir ilginin olduğunu ve bunun sevindirici olduğunu söylemiştir.

Mardinli Abdulkadir Bakış ise İshak Paşa Sarayı'nın Mardin'in taş işçiliğiyle ünlü olduğunu düşündükleri taşlarının yanı sıra güzel işlemeleri ve motifleriyle de dikkat çektiğini belirtmiştir.

İstanbul'dan gelen tarih öğretmeni Ayşegül Can ise sarayın mimarisinin ve motiflerinin etkileyici olduğunu ifade etmiş ve Türkiye'deki bu tür güzel değerlerin ziyaret edilmesinin ve yoğun ilgi görmesinin kendisini mutlu ettiğini söylemiştir.